hond blaft als deurbel gaat

Mijn hond blaft als de deurbel gaat

Waarom blaft jouw hond als de deurbel klinkt?


Veel honden blaffen als de deurbel klinkt. Dit blaffen heeft echter niet bij elke hond dezelfde functie. Sommige honden bijvoorbeeld, vinden visite leuk, de deurbel is voor hen een aankondiger van leuke opwinding, van enthousiasme beginnen ze te blaffen. Andere honden zijn van nature waakzaam en ze blaffen zodra ze de deurbel horen, bijvoorbeeld om de rest van het gezin te attenderen op het feit dat er iemand is. Je hebt ook honden die visite erg spannend vinden en gaan blaffen zodra de deurbel klinkt, omdat ze deze spannende visite bij voorbaat al willen wegjagen. Er kunnen dus verschillende redenen zijn voor jouw hond om te gaan blaffen.


Wanneer je het niet prettig vindt dat je hond blaft wanneer de deurbel klinkt, is het belangrijk na te gaan waarom jouw hond in deze situatie blaft. Om meer te lezen over oorzaken van ongewenst gedrag kun je hier klikken.


Dat het zeker niet verstandig is om op je hond te mopperen wanneer hij gaat blaffen heb ik in een vorig artikel uitgelegd.


Om het blaffen te verminderen is het dus belangrijk de oorzaak van dit gedrag van je hond te achterhalen en met deze oorzaak aan de slag te gaan. Stel je hond is erg bang van visite, dan is het niet alleen belangrijk je hond ander gedrag aan te leren op het geluid van de deurbel, maar dan is het ook erg belangrijk met deze angst van je hond aan de slag te gaan.


Als je de oorzaak waarom je hond blaft kunt oplossen, of de emotie die je hond erbij voelt kunt veranderen, zal de noodzaak voor je hond om te blaffen steeds minder worden. Daarnaast kun je je hond dan ander gedrag gaan aanleren wanneer hij de deurbel hoort, bijvoorbeeld naar zijn kussen gaan voor iets lekkers.

Zou jij eens met mij willen bespreken of ik jou en jouw hond kan helpen het blaffen te verminderen? Je bent van harte welkom voor een gratis (en vrijblijvend) gesprek.

Wil je graag meer informatie over mijn begeleidingstraject speciaal voor honden die blaffen tijdens de wandelingen? Klik dan hier.Wil jij regelmatig mijn gratis artikelen en tips ontvangen?

Klik dan hier om je meteen aan te melden!

Your information is safe with us

Wil jij weten of jouw hond zich anders kan gedragen? 

Wil je hier eens met mij over praten om te zien of ik je kan helpen?

Vraag een gratis gesprek aan!