online hondenschool Wel fair, over mij
Sylvia en Pom op het bankje

Hoi, ik ben Sylvia

Gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige voor honden

Hoi, ik ben Sylvia

Gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige voor honden

sylvia en pom bankje vierkant

Ik wil jou en je hond heel graag helpen!

In de wereld om mij heen zie ik veel onbegrepen honden. Honden die niet krijgen wat ze nodig hebben. Eigenaren die verouderde of achterhaalde adviezen krijgen. Gedragsproblemen die daardoor niet worden opgelost. 

Daarom heb ik een missie:

* Hier verandering in te brengen. 

* Eigenaren alleen eerlijke opvoedtips te geven.

* Honden te helpen zonder correcties, straf en dwang. 

* Het welzijn van honden te verbeteren. 

* Eigenaren en hun honden écht te helpen!

sylvia en pom wandelen
sylvia en pom knielen

Mijn verhaal:

Mijn naam is Sylvia.

ik ben 50 jaar en inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden.

Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.

Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. 

De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden.


Wat mij gelukkig maakt:

Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Het zien van blije, en gelukkige honden is voor mij het mooiste wat er is!

Ik weet dat het niet altijd eenvoudig is te begrijpen wat je hond nodig heeft en te bereiken dat hij/zij zich gedraagt zoals jij graag wil. Ook ik heb dit moeten leren. Ook bij mij ging dit niet van vanzelf. Maar door mezelf echt te verdiepen in de innerlijke belevingswereld van honden, heb ik een veel betere band met mijn hond gekregen. Hierdoor kan ik haar veel beter begeleiden tijdens de uitdagingen die het leven soms biedt. Dit wil ik ook voor andere hondeneigenaren en hun honden. 


Ik heb een missie:

In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen.

Mijn missie is ervoor te zorgen dat steeds meer honden écht begrepen worden door hun eigenaren. Dat honden krijgen wat ze nodig hebben. Zodat ze goed in hun vel zitten en zich daardoor ook goed gedragen. Waardoor jij als hondeneigenaar ook echt kunt genieten van jouw hond.

Kenmerken van mijn aanpak:

favicon paw

Werkwijze zonder straf en dwang. Nooit gebruik van correctiematerialen.

Om je hond te begeleiden en goed gedrag aan te leren is dit nooit nodig. Wanneer je hond ontdekt hoe fijn het is met je samen te werken, is alles mogelijk. Wanneer jij ontdekt wat jouw hond nodig heeft, kunnen jullie samen heel veel bereiken.

favicon paw

Gediplomeerd. Up-to-date kennis van hondengedrag.

Ik heb de opleiding tot hondengedragstherapeut gevolgd bij Aeres trainingscentrum in Barneveld. Daarnaast heb ik diverse buitenlandse opleidingen gevolgd. Onder andere bij The School of Canine Science in de UK en IllisABC in Zweden. Regelmatig woon ik lezingen en webinars bij van allerhande hondentrainers en gedragstherapeuten. Mijn kennis is altijd up-tot-date. Ik werk vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten.

hondenschool online

Ruime ervaring.

Al meer dan 12 jaar ben ik werkzaam als hondengedragsdeskundige. In het begin op een hondenschool met fysieke locatie. Daarna vele jaren als gedragstherapeut aan huis. De laatste jaren heb ik de kracht van online begeleiding ontdekt. Door live en online begeleiding te combineren, kan ik iedere hondeneigenaar die vorm van begeleiding bieden die nodig is.

hondenschool online

Empathische begeleiding.

Naast mijn kennis en begrip van hondengedrag en mijn missie om hondenwelzijn te bevorderen, ben ik ook enorm gemotiveerd jou op een prettige manier te begeleiden. Ontvang deze empathische begeleiding en merk hoe gedreven ik ben om jou en je hond écht te helpen!

hondenpoot

Begeleiding live en via persoonlijke video-calls.

Live lessen om samen te oefenen. Video-calls om samen uitgebreid het gedrag van jouw hond te analyseren en bespreken. Observatie live en aan de hand van video's, zodat jij zelf ook de gelegenheid krijgt te zien wat er nu echt gebeurt. Concrete opdrachten en feedback. 

hondenpoot

Begeleiding via advies consulten én begeleidingstrajecten.

Tegenwoordig kun je bij veel gedragstherapeuten terecht voor een gedragstherapeutisch consult van een of enkele uren. Ook ik bied deze consulten aan. Uniek in mijn aanpak is dat ik daarnaast ook begeleidingstrajecten op maat aanbied. Zodat jij niet alles alleen hoeft te doen. Zodat jij iemand hebt om op terug te vallen. Iemand die jouw coacht om het geleerde tijdens het advies consult ook daadwerkelijk in de praktijk te gaan brengen. Zodat jij het maximale resultaat kunt halen uit de door mij gegeven adviezen.

labrador strand

Dit is waarom ik ook werk met online begeleiding:

  • Je bent niet meer afhankelijk van het wekelijkse uurtje op de hondenschool of een thuisbezoek, je kunt me veel sneller bereiken.
  • Door jouw hond te filmen, krijg jij zelf ook de gelegenheid de situatie rustig te bekijken en de lichaamstaal van je hond te observeren.
  • Ik krijg een beter beeld van jouw hond, doordat jij jouw hond in allerlei situaties kunt filmen en ik dus meer kan zien dan tijdens een huisbezoek. 
  • Tijdens onze persoonlijke zoom gesprekken hebben we echt de tijd om rustig te bespreken wat er aan de hand is en wat er nodig is.
  • Je kunt mijn uitleg terugzien en teruglezen.
  • Veelvuldig contact en snel antwoord op jouw vragen, leidt tot snellere voortgang en betere resultaten.  

Wil jij weten of ook jouw hond zich anders kan gedragen?

Samen met mij bekijken of en hoe ik je daarbij kan helpen?

Maak dan even een afspraak voor een gratis gesprek.

arrow_drop_up arrow_drop_down