Sylvia en Pom op het bankje

Hoi, ik ben Sylvia

Gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige voor honden

Hoi, ik ben Sylvia

Gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige voor honden

sylvia en pom bankje vierkant

Ik wil jou en je hond heel graag helpen!

In de wereld om mij heen zie ik veel onbegrepen honden. Honden die niet krijgen wat ze nodig hebben. Eigenaren die verouderde of achterhaalde adviezen krijgen. Gedragsproblemen die daardoor niet worden opgelost. 

Daarom heb ik een missie:

* Hier verandering in te brengen. 

* Eigenaren alleen eerlijke opvoedtips te geven.

* Honden te helpen zonder correcties, straf en dwang. 

* Het welzijn van honden te verbeteren. 

* Eigenaren en hun honden écht te helpen!

sylvia en pom wandelen

Even voorstellen:

Mijn naam is Sylvia. Ik ben al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Dit is niet alleen mijn fulltimebaan, het is ook mijn hobby en grote passie. Ik ben eigenlijk altijd bezig met honden. Is het niet wandelen, spelen, oefenen of kroelen met mijn eigen hond, dan is het begeleiden van andere hondeneigenaren met hun honden, het volgen van bijscholing, bijwonen van lezingen, sparren met collega's, enzovoorts.  Mijn man verzucht wel eens "Ik had beter een hond kunnen zijn, dan krijg ik tenminste altijd jouw aandacht":).

Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.

Toen ik mijn eerste eigen hond kreeg, kon ik me absoluut niet vinden in de tot dan toe nog geldende ideeën en visies, dat een hond nu eenmaal een hond is, en dat hij maar gewoon moet luisteren, zonder rekening te houden met de emoties van de hond zelf. Het idee dat een hond vooral bezig is met rangorde bepaling klopte helemaal niet met hoe ik de relatie met mijn eigen hond ervaarde.

Pom en ik

Op zoek naar informatie....

Ik wilde mijn hond goed kunnen begrijpen en weten wat haar echte drijfveren waren om zich op een bepaalde manier te gedragen. De verklaring 'het is nu eenmaal een dominante hond' volstond echt niet voor mij. Dat klopte in mijn ogen gewoon niet. Omdat ik ook niet wist wat er dan wel aan de hand was, ging ik op zoek naar informatie. Ondertussen kan ik mijn hond goed 'lezen', maar ik heb dit dus ook moeten leren.  

Omdat ik merkte dat ik deze materie uitermate boeiend vond, heb ik, inmiddels al heel wat jaren geleden, de opleiding gevolgd tot hondengedragstherapeute. Daarnaast blijf ik steeds bijscholingen en nascholingen volgen, om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in hondenland. De laatste jaren houdt de wetenschap zich steeds meer bezig met de innerlijke belevingswereld van honden, en al die nieuwe wetenschappelijke kennis en inzichten helpen mij om honden nog steeds beter te leren begrijpen en te kunnen begeleiden.  

Ik probeer mijn eigen hond goed altijd zo goed mogelijk te begrijpen en het leven voor haar zo aangenaam mogelijk te maken. Af en toe zit ik ook nog wel eens met mijn handen in het haar. Dan vraag ik me af "waarom gedraagt ze zich nu zo? Wat gebeurde daar precies?" Dit soort situaties vormen voor mij een uitdaging om nog dieper te graven, en op zoek te gaan naar een oplossing die zowel voor mijn hond als voor mij aangenaam is. Onze band is gebaseerd op wederzijds respect en begrip. Dit gun ik andere hondeneigenaren en hun honden ook. De hondeneigenaren en hun honden die ik begeleid kunnen er altijd op rekenen dat ik me met al mijn kennis en ervaring inzet om hen te helpen een heel fijn gezamenlijk leven te hebben. 

Wat mij gelukkig maakt:

Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Het zien van blije, en gelukkige honden is voor mij het mooiste wat er is!

Ik weet dat het niet altijd eenvoudig is om te begrijpen wat je hond nodig heeft en te bereiken dat hij/zij zich gedraagt zoals jij graag wil. Het is heel lastig om te bepalen wat er in iemand anders omgaat, laat staan dat je dat van je hond kunt weten. Toch heb ik gemerkt dat, door je te verdiepen in honden emoties en hondenlichaamstaal, je je hond steeds beter kunt begrijpen en begeleiden.

Mezelf  verdiepen in elke individuele hond, uitgaan van wat deze hond nodig heeft, en een aanpak hanteren die precies bij die specifieke hond past, zorgt ervoor dat ik de honden die ik begeleid écht kan helpen op een manier die hun welzijn verhoogd. Ik ben opgeleid tot hondengedragstherapeut, maar hondenpsycholoog zou ook een goede omschrijving zijn van mijn werkzaamheden. De inzichten die ik jou als hondeneigenaar in jouw eigen hond kan bieden, zorgen ervoor dat jij met jouw hond kunt gaan samenwerken om het ongewenste gedrag te laten verdwijnen. Het maakt mij oprecht gelukkig honden en hun eigenaren te mogen helpen en te zien groeien.

Wat handig is om over mij als hondengedragsdeskundige te weten:

Een beetje ongemakkelijk om over jezelf te moeten schrijven, maar wat denk ik voor jou wel prettig is om te weten, wanneer je met mij gaat samenwerken. Mijn klanten omschrijven mij als een echt gemotiveerd en empathisch mens. De meeste klanten voelen zich al heel snel op hun gemak. Ik ben niet oordelend, maar wel ondersteunend en helpend. Ik ben enorm gedreven en wil echt iedere klant naar tevredenheid kunnen helpen. Veel klanten spreken hun waardering uit over het feit dat ik steeds voor ze klaar sta, dat tijd voor mij geen rol lijkt te spelen. Wanneer ik met een klant de samenwerking ben aangegaan, dan ben ik er ook echt ten volle voor hen. Ik geef concrete opdrachten en praktische tips, die direct toepasbaar zijn. Hierbij geef ik altijd, op een rustige manier, een heldere en duidelijke uitleg, zodat jij precies weet wat je kunt doen en waarom dit werkt. Alles met liefde voor de hond én voor de mens erachter. Ik doe mijn werk met enorm veel liefde en dat merken mijn klanten in de verbondenheid die we samen ervaren. 

Ik heb een missie:

In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Het doet me verdriet dat mensen nog steeds ten onrechte uitgaan van deze verouderde adviezen en daardoor hun hond, maar ook henzelf, enorm tekort doen. Omdat het gedrag op die manier niet verandert. Zowel jij als jouw hond  verdienen zoveel beter! 

Het is mijn missie hondeneigenaren goed voor te lichten. Jou inzicht te geven in de werkelijke oorzaak van het gedrag van jouw hond. Dit inzicht is nodig om te weten waar je met je hond aan kan gaan werken en om te weten hóe je dat kunt gaan doen. En ook daarbij wil ik je heel graag ondersteunen en begeleiden.

Mijn missie is ervoor te zorgen dat steeds meer honden écht begrepen worden door hun eigenaren. Verouderde en achterhaalde ideeën, die honden kunnen schaden, proberen de wereld uit te krijgen. Eraan bij te dragen dat honden krijgen wat ze nodig hebben. Zodat ze goed in hun vel zitten en zich daardoor ook goed gedragen. Waardoor jij en jouw hond samen volop kunnen genieten!

Wil jij ook met mij samenwerken?

Dan gaan we er samen voor zorgen dat het nu wel lukt om jouw hond zich anders te laten gedragen!

Kenmerken van mijn aanpak:

favicon paw

Werkwijze zonder straf en dwang. Nooit gebruik van correctiematerialen.

Om je hond te begeleiden en goed gedrag aan te leren is dit nooit nodig. Wanneer je hond ontdekt hoe fijn het is met je samen te werken, is alles mogelijk. Wanneer jij ontdekt wat jouw hond nodig heeft, kunnen jullie samen heel veel bereiken.

favicon paw

Gediplomeerd. Up-to-date kennis van hondengedrag.

Ik heb de opleiding tot hondengedragstherapeut gevolgd bij Aeres trainingscentrum in Barneveld. Daarnaast heb ik diverse buitenlandse opleidingen gevolgd. Onder andere bij The School of Canine Science in de UK en IllisABC in Zweden. Regelmatig woon ik lezingen en webinars bij van allerhande hondentrainers en gedragstherapeuten. Mijn kennis is altijd up-tot-date. Ik werk vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten.

hondenschool online

Ruime ervaring.

Al meer dan 12 jaar ben ik werkzaam als hondengedragsdeskundige. In het begin op een hondenschool met fysieke locatie. Daarna vele jaren als gedragstherapeut aan huis. De laatste jaren heb ik de kracht van online begeleiding ontdekt. Door live en online begeleiding te combineren, kan ik iedere hondeneigenaar die vorm van begeleiding bieden die nodig is.

hondenschool online

Empathische begeleiding.

Naast mijn kennis en begrip van hondengedrag en mijn missie om hondenwelzijn te bevorderen, ben ik ook enorm gemotiveerd jou op een prettige manier te begeleiden. Ontvang deze empathische begeleiding en merk hoe gedreven ik ben om jou en je hond écht te helpen!

hondenpoot

Begeleiding live en via persoonlijke video-calls.

Live lessen om samen te oefenen. Video-calls om samen uitgebreid het gedrag van jouw hond te analyseren en bespreken. Observatie live en aan de hand van video's, zodat jij zelf ook de gelegenheid krijgt te zien wat er nu echt gebeurt. Concrete opdrachten en feedback. 

hondenpoot

Begeleiding via advies consulten én begeleidingstrajecten.

Tegenwoordig kun je bij veel gedragstherapeuten terecht voor een gedragstherapeutisch consult van een of enkele uren. Ook ik bied deze consulten aan. Uniek in mijn aanpak is dat ik daarnaast ook begeleidingstrajecten op maat aanbied. Zodat jij niet alles alleen hoeft te doen. Zodat jij iemand hebt om op terug te vallen. Iemand die jouw coacht om het geleerde tijdens het advies consult ook daadwerkelijk in de praktijk te gaan brengen. Zodat jij het maximale resultaat kunt halen uit de door mij gegeven adviezen.

labrador strand

Dit is waarom ik ook werk met online begeleiding:

  • Je bent niet meer afhankelijk van het wekelijkse uurtje op de hondenschool of een thuisbezoek, je kunt me veel sneller bereiken.
  • Door jouw hond te filmen, krijg jij zelf ook de gelegenheid de situatie rustig te bekijken en de lichaamstaal van je hond te observeren.
  • Ik krijg een beter beeld van jouw hond, doordat jij jouw hond in allerlei situaties kunt filmen en ik dus meer kan zien dan tijdens een huisbezoek. 
  • Tijdens onze persoonlijke zoom gesprekken hebben we echt de tijd om rustig te bespreken wat er aan de hand is en wat er nodig is.
  • Je kunt mijn uitleg terugzien en teruglezen.
  • Veelvuldig contact en snel antwoord op jouw vragen, leidt tot snellere voortgang en betere resultaten.  

Gediplomeerd en ervaren.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en een groot aantal lezingen en seminars bijgewoond.

Mijn opleiding tot gedragstherapeut heb ik gevolgd aan de Aeres Hogeschool.

Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in hondenemoties en -gedrag via de opleidingen van de Zweedse Karolina Westlund, Illis ABC. Deze opleidingen staan garant voor het leveren van een grote bijdrage aan dierenwelzijn. Het leidt in mijn werkwijze steeds tot een verdieping in de emoties van de individuele hond en een persoonlijke aanpak. 

Honden-welzijn voorop!

Als gedragstherapeute ben ik aangesloten bij het Dierenwelzijn keurmerk. Het Dierenwelzijn keurmerk staat vanzelfsprekend voor dierenwelzijn. Bij dierprofessionals die zijn aangesloten bij dit keurmerk staat kwaliteit en betrouwbaarheid voorop.

Zullen we samen aan de slag gaan met het gedrag van jouw hond?

Maak dan even een afspraak voor een gratis gesprek.