voerbaktraining

Voerbaktraining

Waarom het geen goed idee is je hand in de voerbak van je hond te steken.

Voerbaktraining? Geen goed idee....

Heb jij een hond en wil je hem leren dat het prima is dat jij in buurt van zijn voerbak komt? Oefen je dit daarom door je hand in de voerbak te doen, terwijl je hond aan het eten is?

Lees hieronder waarom zo'n voerbaktraining geen goed idee is…….

 Een voorbeeld: je zit in een restaurant. De ober heeft net jouw voorgerecht gebracht, een lekkere tomatensoep. En terwijl je zit te smullen komt de ober terug naar de tafel. Jij denkt om te vragen of het smaakt, maar wat doet hij……??? Hij stopt zelf ook een lepel in jouw soep en neemt ook een hap…. Wat denk jij dan? “Wat een leuke man?” Of “wat gebeurt hier!”.

Stel je bent na dit vreemde incident nog niet afgehaakt en je neemt ook nog een hoofdgerecht. Dezelfde ober brengt jouw biefstuk met friet. Je bent een beetje op je hoede. Gelukkig loopt hij, na jouw smakelijk eten te hebben gewenst, meteen weg. Jij kijkt nog even rond waar hij is, maar gaat vervolgens toch eten. En wat denk je, je hebt nog maar drie frietjes op en daar komt hij weer aan….

Wat doe je nu?

Misschien ga je met je armen rond je bord zitten om je eten te beschermen. Of je verschuift je bord naar de andere kant van de tafel, weg bij die man. Een ding is zeker, je bent niet meer zo onbevangen dan toen hij de eerste keer naar je tafeltje kwam. Je voelt je ongemakkelijk en je bent op je hoede.

Stel nu dat het hem lukt wat friet van je bord te pakken. Of hij probeert het althans…. Hoe reageer je nu? Waarschijnlijk word je boos. Je gaat de confrontatie aan. Of je moppert en gaat zo snel mogelijk naar huis.

Snap je waar ik naartoe wil met mijn verhaal. De ober heeft voor jou een probleem gecreëerd wat je eerst nog niet had. Je bent voortaan op je hoede bij obers. Je vindt uit eten gaan niet meer ontspannen.


Voerbaktraining kan averechts werken.

Zo is het ook voor onze honden wanneer wij gaan oefenen met onze handen richting die voerbak. Wanneer jouw hond er in eerste instantie geen probleem mee heeft, kan hij dit door deze oefening juist steeds lastiger gaan vinden. Je creëert een probleem in plaats van een probleem te voorkomen.

Dus laat je hond lekker op zijn/haar gemakje eten. Zonder je hond te storen. Dat wil je zelf toch ook helemaal niet?

p.s. Heb jij een hond die het eten (of speeltjes, zijn/haar ligplaats of iets anders) verdedigt? Modder niet te lang aan, maar zoek deskundige hulp. Wil je even met mij bespreken hoe ik jou en jouw hond kan helpen? Je bent heel welkom voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Reactie plaatsen

Wil jij regelmatig mijn gratis artikelen en tips ontvangen?

Klik dan hier om je meteen aan te melden!

Your information is safe with us

Wil jij weten of jouw hond zich anders kan gedragen? 

Wil je hier eens met mij over praten om te zien of ik je kan helpen?

Vraag een gratis gesprek aan!