leuke dingen om met je hond te doen

Leuke dingen om te doen met je hond in corona tijd

Het is een rare tijd waarin we nu leven. Door Corona zijn veel mensen zijn meer thuis dan normaal. Ondanks dat deze periode voor veel onrust en spanning zorgt, vinden onze honden het wel prettig om hun eigenaren extra vaak om zich heen te hebben. En om in deze spannende tijd wat extra te ontspannen, samen met je hond, staan hieronder wat leuke dingen om te doen met je hond te doen.


Voor de mensen die naar buiten kunnen en mogen is dit een ideale gelegenheid om eens een extra lange wandeling met je hond te maken of eens een nieuwe looproute te ontdekken (mits ook de  gezondheid van jouw hond dit toelaat natuurlijk). Veel honden genieten van (veilige) losloopwandelingen. En als je je hond ziet genieten zorgt dat bij jezelf vaak ook voor een glimlach.


Leuke dingen om te doen met je hond binnenshuis

Wanneer je niet, of minder, naar buiten kunt, zijn er ook in huis leuke activiteiten met je hond te doen. Denk bijvoorbeeld aan verstoppertje, waarbij je je hond zijn favoriete speeltje laat zoeken, of waarbij je iets lekkers voor hem in de kamer verstopt. Of laat je kinderen zich verstoppen en de hond hen zoeken. Op dit verstopspel zijn allerlei variaties mogelijk en dit kan voor veel plezier zorgen.


Wat ook leuk is voor je hond, is snuffelen naar iets lekkers. Als je in het bezit bent van een tuin kun je je hond een spoortje laten volgen door bijvoorbeeld een knakworstje over de grond te rollen en aan het eind van dit spoortje een (klein) stukje te verstoppen. Ook op dit spel zijn weer allerlei variaties mogelijk en heel veel honden zijn er dol op om dit te doen.


Op internet kun je ook allerlei tips vinden voor leuke hersenwerkjes voor honden. Rol bijvoorbeeld een hondenkoekje in een handdoek, doe wat wc rolletjes om een oude sjaal en stop lekkers tussen de rolletjes en de sjaal, of gebruik een (zelfgemaakte) snuffelmat. Door zelf dit soort hersenwerkjes voor je hond te maken bespaar je op kosten, maar kun je ook heel veel variëren.


Wat veel honden ook leuk vinden is het aanleren van een grappig trucje, zolang je dit natuurlijk alleen met positieve opvoedtechnieken aanleert en iets kiest wat bij jouw hond past.


Dit zijn wat eenvoudige tips voor dingen die je samen met je hond kunt doen. Hopelijk helpt het om deze tijd een beetje door te komen.


Heb jij vragen over het gedrag van jouw hond? Zoek jij hulp bij het oplossen van een gedragsprobleem bij jouw hond? Zou jij eens samen met mij willen onderzoeken of mijn manier van begeleiding prettig is voor jou en jouw hond? Je bent van harte welkom voor een gratis gesprek!


Wil jij regelmatig mijn gratis artikelen en tips ontvangen?

Klik dan hier om je meteen aan te melden!

Your information is safe with us

Wil jij weten of jouw hond zich anders kan gedragen? 

Wil je hier eens met mij over praten om te zien of ik je kan helpen?

Vraag een gratis gesprek aan!