Anderen hebben een oordeel over jou en jouw hond
15 mei 2023 

Anderen hebben een oordeel over jou en jouw hond

Wanneer je met je hond tegen bepaalde issues aan loopt is dat vaak erg lastig.

Of jouw hond nou niet alleen kan zijn, of misschien blaft tegen andere honden tijdens je wandeling, trekt aan de lijn, niet zo makkelijk los kan lopen omdat hij of zij niet altijd luistert, angstig is of agressief, het is lastig wanneer niet alles van een leien dakje gaat.

Het is lastig voor je hond én lastig voor jou. Het vraagt aanpassing en opoffering. De realiteit van het hebben van een hond is niet altijd in overeenstemming met het beeld wat jij voor ogen had toen jij eraan begon.

Naast het feit dat dit niet makkelijk is, krijg je misschien ook nog commentaar van de mensen om je heen.

“Joh laat je hond toch gewoon alleen, ga lekker mee op stap.”

“Geef je hond toch gewoon op zijn kop als hij zo blaft.”

“Je moet niet zo flauw doen met je hond, zo leert hij het nooit.”

 

Al dit soort opmerkingen kunnen ervoor zorgen dat jij jezelf eenzaam voelt. Dat jij je schaamt over hoe je met je hond omgaat. Dat jij je onbegrepen voelt. Dat jij denkt dat je een uitzondering bent. Dat andere mensen met honden het goed voor elkaar lijken te hebben, maar dat het bij jullie niet zo vanzelfsprekend is.

 Bij deze wil ik je vertellen dat je absoluut geen uitzondering bent. Waarschijnlijk ben jij (net als ik) en veel anderen, een gevoelig iemand. En voel je aan wanneer het niet zo lekker gaat met je hond. Bovendien ben jij waarschijnlijk iemand die bereid is zichzelf weg te cijferen voor het geluk van een ander, in dit geval voor het geluk van je hond. En dat is zeker niet raar. Dat is een fantastisch mooie eigenschap.

Het is geweldig dat jij bereid bent aanpassingen te doen in het belang, en voor het welzijn, van je hond. Aanpassingen doen is denk ik iets wat er in een goede relatie bij hoort. In een goede relatie moet je soms compromissen sluiten. Het is echter wel belangrijk dat er een evenwichtige balans blijft bestaan. Dat er een balans blijft tussen de opofferingen die je doet en de energie die je terugkrijgt.

Dus nee jij bent niet raar. En je bent ook geen uitzondering. Maar zorg niet alleen goed voor je hond, zorg ook goed voor jezelf. Wanneer de opofferingen steeds zwaarder gaan wegen, en het plezier wat je met jouw hond beleeft steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, blijf dan niet te lang aanmodderen. Schakel zo nodig hulp van buitenaf in om de neerwaartse spiraal waarin jullie terecht zijn gekomen te doorbreken.

Ik wens jou en jouw hond alle geluk van de wereld!

Sylvia

P.S. Gaat het niet zo lekker met jou en jouw hond? Voel jij je eenzaam en onbegrepen? Vallen de opofferingen je zwaar? Laten we samen bekijken wat er kan veranderen met de juiste begeleiding. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected