Blaft jouw hond naar van alles en nog wat tijdens jullie wandelingen?

Blaft jouw hond naar van alles en nog wat tijdens jullie wandelingen?

Blaft jouw hond naar van alles en nog wat tijdens jullie wandelingen?

Zijn de wandelingen met jouw hond soms best vermoeiend voor jou?

Blaft jouw hond naar van alles wat en nog wat, naar mensen, honden, voertuigen of nog meer, door te gaan blaffen en aan de lijn te gaan trekken? Vind jij het uitlaten van jouw hond soms een hele opgave?

Misschien denk jij wel dat jouw hond blaft, bijvoorbeeld naar andere honden, omdat hij zich dominant wil opstellen? Of dat hij de baas wil spelen over de kinderen uit de buurt? Misschien denk jij dat jouw hond dit doet omdat jij niet genoeg een leider voor hem bent?

Heb jij al van alles geprobeerd om dit gedrag van jouw hond te veranderen?

Bijvoorbeeld door de lijn extra kort te houden en je hond streng toe te spreken? Of door jouw hond af te leiden, maar heeft hij op dit momenten helemaal geen aandacht voor jou? Waarschijnlijk heeft dit er alleen maar toe geleid dat jouw hond zich nog onrustig is gaan gedragen tijdens jullie wandelingen. En dat jij je steeds meer gefrustreerd bent gaan voelen.

beagle blaft

Waarom werkt deze aanpak niet?

Om het gedrag van jouw hond aan de lijn te veranderen, is het belangrijk eerst te weten waaróm jouw hond zich zo gedraagt. Waarom doet jouw hond dit, wat wil jouw hond hiermee bereiken. Een hond blaft niet zomaar, elke hond heeft een reden om bepaald gedrag te vertonen.

De oorzaak van blaffen tijdens de wandelingen is heel vaak angst. Jouw hond kan zich bedreigd voelen door andere honden of voorbijgangers die in de buurt komen. Of door de spelende kinderen op het schoolplein. En wat wil jouw hond, wanneer hij iets spannend vindt? Dan wil hij dat deze ‘enge honden of mensen’ op afstand blijven. Dat ze weggaan. Hoe kan jouw hond dat bereiken? Juist. Door te blaffen. Door zich dreigend op te stellen.

Pas als jouw hond zich niet meer bedreigd voelt, zal hij ander gedrag kunnen laten zien. Dus om jouw hond te leren zich netjes aan de lijn te gedragen, is het nodig dat jij hem helpt om over zijn angst heen te komen. Dat jij hem gaat laten ervaren dat andere honden tegenkomen tijdens jullie aangelijnde wandelingen helemaal niet spannend voor hem hoeft te zijn.

Vraag jij je af of bovenstaande ook op jouw hond van toepassing is? Of zou jij willen weten hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw hond meer ontspannen blijft tijdens jullie wandelingen? Wil jij hierover eens met mij praten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis gesprek via Zoom en ontdek hoe ik jou en jouw hond zou kunnen helpen.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected