Alleen blijven goed aanleren aan je pup

Alleen blijven goed aanleren aan je pup

Het verhaal van Sky: alleen blijven goed aanleren aan je pup.

 

Toen de eigenaresse van Sky, Miranda, mijn hulp in riep, was Sky nog maar net bij haar. Miranda had voor Sky een hond gehad die niet goed alleen kon blijven, en dit wilde Miranda niet nog een keer meemaken met haar nieuwe pup. Vandaar dat Miranda meteen koos voor een begeleidingstraject, om Sky op een goede manier vertrouwd te maken met alleen blijven in huis.

 Gedurende drie maanden hebben Miranda en ik nauw samengewerkt. Miranda stuurde mij steeds filmpjes van Sky, zodat ik met de uitvoering van de oefeningen die ik haar had opgegeven kon meekijken en ik Miranda steeds feedback kon geven. Daardoor werden de oefeningen dagelijks op maat afgestemd voor Sky, en kon Sky aan het einde van het traject al met een vertrouwd gevoel even alleen blijven in huis.

Wat Miranda zegt over deze begeleiding:

“Ik wilde Sky op een goede en verantwoorde manier laten wennen aan alleen blijven. Ik wilde niet zelf in mijn eentje aanmodderen, met het risico dat het mis zou gaan. Mijn vorige hond kon niet alleen blijven, en dat vond ik enorm zwaar. Dat wilde ik kost wat kost met Sky vermijden. Sky heeft op deze manier heel goed geleerd om alleen te kunnen zijn.

Ik vond de begeleiding van Sylvia erg prettig. Zij was steeds beschikbaar en makkelijk benaderbaar. Ze gaf niet alleen adviezen over het alleen blijven, maar ook op allerhande situaties waar ik in het dagelijks leven met mijn pup Sky tegenaan liep. Hierdoor voelde ik me steeds zekerder en vertrouwder in de omgang met Sky. Sky heeft zich echt kunnen ontwikkelen tot een vrolijke, blije en evenwichtige hond, die ik zonder problemen even alleen kan laten!”

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected