Stop je hond in het juiste hok!

Stop je hond in het juiste hok!

Stel jouw hond blaft regelmatig naar mensen/honden die voorbijlopen voor jouw raam. De hond van de buren doet dat ook. Jij en de buurvrouw zitten samen aan de koffie. Jullie hebben het over jullie honden.

  Dat je af en toe gek wordt van dat geblaf.

  Dat het je soms echt irriteert.

  Maar ook dat je het vervelend vindt voor je hond.

  Dat je hem of haar meer rust gunt en meer ontspanning.

  En jullie bespreken samen wat je daar aan kunt doen of wat jullie al geprobeerd hebben…

Dit soort situaties zijn vast herkenbaar voor je. En misschien gaat het dan niet over blaffen voor het raam, maar over jouw hond die niet luistert als hij/zij los loopt, angstig is, niet alleen kan blijven, uitvalt naar andere honden tijdens de wandeling, of wat dan ook. Je overlegt met mede hondeneigenaren, bespreekt je zorgen, of bent op zoek naar goede adviezen.

Logisch.

Herkenbaar.

We doen het allemaal.

Maar….

Wist je dat hondengedrag, ook al ziet het er hetzelfde uit, een hele andere oorsprong kan hebben?

Jouw hond en hond van de buren kunnen gelijktijdig blaffen naar dezelfde voorbijganger, maar allebei een hele andere intentie hebben. Jouw hond blaft misschien wel omdat hij voorbijgangers bedreigend vindt en ze weg wil jagen, en de buurhond vanuit enthousiasme, omdat hij er zo graag naartoe wil. Als jullie dan dezelfde dingen proberen om het blaffen te verminderen, kun je je voorstellen dat het in ieder geval voor een van de twee honden niet passend gaat zijn…

Dit is het gevaar van dingen proberen zonder te weten wat er nou eigenlijk echt aan de hand is. En hier kom ik terug op de vreemde titel van dit artikel ‘Stop je hond in het juiste hok’. Nee, daar bedoel ik geen echt hondenhok mee. Zeker niet. Maar ik bedoel wél dat, als jij je hond wil helpen om zich anders te gedragen in een bepaalde situatie, je dit alleen maar écht goed kunt doen als jij inzicht heb in de intenties van het gedrag van je hond.

  Als je het gedrag van je hond in het juiste hokje kunt plaatsen.

  Als je eerst snapt wat er nu eigenlijk echt aan de hand is.

En nee, dat is niet altijd zo eenvoudig om te zien. Zoals ik hierboven al schreef, gedrag kan er hetzelfde uitzien, maar toch iets anders betekenen.

Op zoek gaan naar de ware intenties achter het gedrag van je hond is essentieel. Onze honden verdienen het dat wij hen op de juiste manier helpen en begeleiden. Dat we de moeite nemen hen te begrijpen.

Sylvia

Hulp nodig om erachter te komen waarom jouw hond doet wat hij of zij doet?

Zodat jij jouw hond snapt én weet wat hij of zij nodig heeft?

Zodat jij op de juiste manier aan de slag kunt gaan met dat gedrag waar jij je zorgen over maakt of wat je frustreert?

Laten we samen tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken hoe ik jou en jouw hond hiermee verder kan helpen.

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden.Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten.De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden.Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond.In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected