Hond Loek kon niet alleen blijven

Hond Loek kon niet alleen blijven

Loek is een Friese Stabij van bijna 1 jaar als zijn eigenaresse, Meike, mijn hulp inschakelt. 

Loek kon in het verleden alleen zijn, maar nadat hij een keertje erg geschrokken was toen Meike van huis was, lukte het niet meer.

Meike had geprobeerd het hem opnieuw aan te leren, maar wat in het verleden wel lukte, lukte nu niet meer.

 Toen Meike bij mij aanklopte, zijn we eerst gaan kijken waarom Loek destijds zo geschrokken was. Er werd op dat moment verbouwd bij de buren, dus hoogstwaarschijnlijk waren daar geluiden geweest die hem beangstigd hadden.

Loek bleek angstig voor meer geluiden van buiten en om hem zich veilig en op zijn gemak te laten zijn wanneer hij alleen moest blijven, was het belangrijk eerst met deze angst aan de slag te gaan.

Dit heeft Meike gedaan, door hem vooral positieve associaties te laten maken (bijvoorbeeld door te gaan spelen) met allerlei verschillende geluiden van buiten waar Loek op reageerde.

Ook zijn we gaan bekijken naar de omgeving waarin Loek alleen moest blijven. Loek moest alleen blijven in een andere ruimte dan de ruimte waar hij het merendeel van de tijd was. Dit maakte de situatie niet makkelijk voor hem. Door aanpassingen in het dagelijkse leven van Meike te maken, konden we ervoor zorgen dat Loek vaker in dezelfde ruimte verbleef (samen met Meike) als waar hij ook alleen moest blijven, waardoor hij zich in deze ruimte steeds meer op zijn gemak ging voelen.

Toen alles op orde was rondom Loek zijn gevoel van veiligheid, zijn we begonnen met het opnieuw oefenen met alleen zijn. En omdat Loek nu beter in zijn vel zat en zich meer op zijn gemak voelde lukte het nu uiteindelijk wel!!

Loek kan nu weer alleen zijn, en Meike kan met een gerust hart van huis!

 

Ik vertel je dit verhaal om je te attenderen op het feit dat er soms meer nodig is dan ‘alleen maar het alleen blijven’ te oefenen. Als je weet wat dat is, en je kunt je hond hiermee helpen, dan boek je daarna wel de resultaten waar je zo naar verlangt, en kan ook jouw hond (weer) alleen zijn!

Dit is wat Meike zelf zegt over het begeleidingstraject, wat ze met Loek bij me heeft gevolgd:

“Loek is binnen veel relaxter geworden. Inmiddels werk ik weer boven maar Loek ligt nog steeds vaak beneden. Hij raakt minder van slag van onbekende geluiden, blaft binnen veel minder en hiermee is een goede basis gelegd voor het alleen zijn. Ik vind je rustige manier van werken erg prettig. Je denkt niet alleen aan de hond maar ook aan de baasjes. Het traject is niet alleen voor de hond maar ook voor de baasjes en je hebt ons hierin goed begeleid en gestimuleerd.”

Dankjewel Meike. Altijd fijn om honden en hun eigenaren op deze manier te mogen helpen!!

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected