Het verhaal van Rex

Rex is een kruising boeren fox, die in zijn leven al heel veel heeft meegemaakt als hij uiteindelijk op 10-jarige leeftijd bij Kim terechtkomt.

Rex heeft op dat moment al forse gezondheidsproblemen en Kim is zijn vijfde eigenaar. Logisch dat hij in het begin bij Kim wat aanpassing-’problemen’ had. Gelukkig heeft Rex bij Kim een echt gouden mandje gevonden, en wil zij alles doen wat in haar mogelijkheden ligt om hem een prettige oude dag te kunnen geven.

De problemen waar Kim tegenaan liep met Rex waren onder andere zijn enorme geblaf wanneer hij alleen moest blijven, terwijl Kim nog wel in de buurt was. Rex vertoonde geen ‘klassieke’ verlatingsangst problematiek, want wanneer Kim ging werken bleef hij ontspannen en rustig alleen thuis. Juist op de momenten dat Kim achter het huis, of boven, bezig was ging Rex enorm tekeer.

Samen met Kim ben ik gaan kijken wat hier nu precies aan de hand was.

Duidelijk was dat Rex geen angst had om alleen te zijn. Wat bij hem vooral een rol speelde was frustratie. FOMO. Rex wilde erbij zijn wanneer hij Kim nog kon zien en hij niet bij haar kon komen.

Omdat Rex al een hond op leeftijd is, en Kim hem zo weinig mogelijk wilde belasten met intensieve therapieën, zijn we vooral samen gaan kijken welke aanpassingen we in het dagelijks leven van Kim en Rex konden doen, zodat Rex zo min mogelijk frustratie zou ervaren. Wanneer Rex zich niet gefrustreerd voelt blaft hij namelijk niet.

Deze aanpassingen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld deuren dicht doen of juist openlaten, oefeningetjes in geduld opbrengen, maar ook Rex meer uitdagen met hersenwerkjes en spel, leiden al snel tot een aanzienlijke verbetering van de situatie.

Kim zei na afloop van het begeleidingstraject:

Rex is over het algemeen kalmer en we hebben oplossingen om buiten te kunnen gaan zonder dat hij de buurt bij elkaar jankt. We hebben routines gevonden die voor iedereen werken. We zagen dat hij heel snel leerde en ook dat Sylvia mee zoekt naar passende oplossingen voor zijn specifieke situatie.”

Het verhaal van Rex is maar weer eens een bevestiging dat elke hond en elke situatie uniek is. Het is altijd nodig naar passende oplossingen te zoeken en voor een aanpak te kiezen die helemaal passend is voor de hond in kwestie.

Ikzelf ben enorm blij dat ik Kim heb mogen ondersteunen bij het zorgen voor een goede oude dag voor Rex. Hij boft enorm dat hij uiteindelijk zo goed terecht is gekomen na zijn veelbewogen leven tot nu toe.


Sylvia

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden.Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten.De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden.Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond.In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected