Daar liep ik dan met een blaffende hond
15 april 2024 

Daar liep ik dan met een blaffende hond

Noesje is speels en energiek. Ondernemend en onderzoekend. En ze vindt alle honden leuk.

Tenminste, dat denkt ze.

Wanneer ik met haar ga wandelen wil ze dan ook het liefst naar alle honden toe, om even te snuffelen of liever nog, te spelen.

Ze heeft (gelukkig) nog geen vervelende ervaringen met andere honden opgedaan, dus ze denkt dat alle andere honden haar net zo leuk vinden als zij hen.

Maar helaas, in de praktijk is dat toch anders. Hoe schattig ze er ook uit ziet (ik weet het, ik ben bevooroordeeld 😊), niet alle honden die we tegenkomen zitten op haar enthousiasme te wachten.

Sommige honden hebben daar helemaal geen zin in. Logisch, begrijpelijk. Maar leg het maar eens uit aan mijn Noesje 😊😊

Toch is dat wel wat ik probeer te doen.

Wanneer ik namelijk niets doe, en de andere hond passeer zonder dat Noesje even hallo heeft kunnen zeggen, raakt ze gefrustreerd. Dat gaat ze blaffen naar de andere hond “Hallo, hier ben ik, hoe zo zeg je niet even iets”. En als dat een aantal keer achter elkaar voorkomt, loopt haar frustratie steeds verder op. Dan wordt haar blaffen steeds intenser en ziet het er steeds bozer uit.

Dat wil ik liever niet.

Dus probeer ik haar duidelijk te maken dat het oké is om een hond te passeren zonder interactie samen.

Dat het ook leuk is om een hond te zien, zonder er naartoe te gaan.

Dat het dan juist leuk is om haar focus van de andere hond naar mij te verplaatsen, omdat ik dan een leuk alternatief voor haar heb. Bijvoorbeeld iets lekkers, of even samen spelen met mij.

Hoe is het met jou en jouw hond? Wat gebeurt er wanneer jullie andere honden tegenkomen tijdens de wandelingen?

Blijft jouw hond ontspannen? Of gebeuren er allerlei dingen die je liever niet hebt (blaffen, aan de lijn trekken, misschien grommen?). Zou je eens met mij willen bekijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat jouw hond beter met deze situatie om kan leren gaan? Boek dan even een gratis kennismakingsgesprek. Dan leg jij mij jouw situatie uit, en leg ik je uit hoe ik je hiermee kan helpen.

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden.Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten.De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden.Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond.In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected