Zit jij in een lastige fase met je hond?

Zit jij in een lastige fase met je hond?

Zit jij in een lastige fase met jouw hond?

Hoe fijn zou zijn als je een deskundig iemand in de buurt hebt waarmee je dagelijks kunt sparren en waar je steeds op terug kunt vallen….

 

Soms zit het even niet mee in het leven met jou en jouw hond. Misschien loop jij tegen bepaalde problemen aan met je hond die jij van tevoren niet hebt kunnen voorzien. Of misschien heb je pas een puppy, en is er echt niet alleen maar sprake van een roze wolk. Misschien heb jij al van alles geprobeerd om bepaald gedrag van je hond te veranderen. Het kan zijn dat jouw hond veel blaft, niet alleen kan blijven, of dat jouw hond niet luistert wanneer jij hem roept.

Er kan van alles aan de hand zijn, waardoor het beeld wat jij had, toen jij jouw hond kreeg, op de een of andere manier in de dagelijkse praktijk heel anders uitpakt.

En misschien heb jij al van alles geprobeerd. Struin je het internet af voor tips en adviezen. Overleg je met mede hondenbezitters. Ben je naar een hondenschool geweest. Heb je raad gevraagd bij de dierenarts. En toch, ondanks alles wat je hebt gedaan en geprobeerd, blijft het gedrag van jouw hond onveranderd. Of verandert er wel iets, maar niet het goeie, of onvoldoende.

Als bovenstaande voor jou geldt, hoe fijn zou het dan zijn wanneer jij hulp zou kunnen krijgen die helemaal gebaseerd is op jou en jouw hond en jullie situatie.

Geen algemene adviezen, maar gerichte richtlijnen die voor jullie op maat zijn gemaakt. Advies waar je meteen mee aan de slag kunt gaan en waarbij je de feedback krijgt die je op dat moment nodig hebt. En hoe fijn zou het zijn, wanneer je niet alléén advies krijgt, maar wanneer er ook iemand écht met je mee kijkt. Wanneer er een deskundig iemand voor je is, waar jij steeds terecht kan wanneer het net weer even anders loopt dan verwacht. Waar je steeds terecht kunt met al je vragen. Hoe fijn zou het zijn wanneer er iemand voor je is om je bij te staan. Iemand om samen deze lastige fase met jouw hond aan te pakken.

Wanneer jij iemand bent die al van alles geprobeerd heeft zonder resultaten, is dat namelijk hetgeen wat er misschien tot nu toe aan ontbrak. Misschien zijn al die dingen die jij geprobeerd hebt prima werkend voor bepaalde honden, maar past het net niet bij jouw hond. Of misschien zijn er nog onderliggende problemen bij jouw hond, die eerst opgelost moeten worden. Misschien waren de adviezen die jij kreeg wel helemaal goed, maar zijn ze in de praktijk erg lastig uit te voeren. Of erg lastig vol te houden. Of misschien was je heel erg goed op weg met een bepaald advies, maar kwam er ergens weer een kink in de kabel. Was er een terugval op de een of andere manier. En blijkt het lastig daar weer uit omhoog te krabbelen.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom hetgeen je tot nu toe probeerde niet gewerkt heeft.

En dat kan ontzettend frustrerend voor je zijn. Misschien baal je hiervan of maak je je zorgen. Misschien heb je je noodgedwongen neergelegd bij de situatie, en denk je dat het niet anders kan.

Maar toch, in heel veel gevallen kan er wel iets veranderen.

Wat jij nodig hebt, is inzicht in jouw eigen situatie met jouw hond.

Inzicht in:

  1. waarom jouw hond doet wat hij doet.
  2. hoe je daar mee om kunt gaan.
  3. hoe je bepaalde situaties kunt managen.
  4. hoe je je hond kunt leren zich op een andere manier te gedragen.
  5. welke stappen je moet zetten, en wanneer je ze moet zetten, in het leerproces van jouw hond.
  6. hoelang of hoe vaak je moet oefenen.
  7. hoelang je moet volhouden.
  8. hoe je bepaalde terugvallen kunt tackelen.

Precies om je hierbij allemaal te kunnen helpen en ondersteunen begeleid ik hondeneigenaren middels begeleidingstrajecten.

Omdat ik je dan alles kan bieden wat je nodig hebt om die verandering bij jouw hond wel voor elkaar te krijgen. Niet alleen advies, maar ook hulp en ondersteuning op het moment dat jij met dit advies aan de slag gaat. Een begeleidingstraject waarin jij dagelijks bij mij terecht kunt met al jouw vragen en ik er steeds voor je ben om je te helpen met wat jij en jouw hond nodig hebben.  

 

Lijkt jou dat ook een hele fijne vorm van gedragsbegeleiding? Ik kijk er naar uit je in een van mijn begeleidingstrajecten te verwelkomen. Wil je even met me overleggen wat voor jou en jouw hond passend is? Je bent van harte welkom voor een gratis gesprek.

Voor meer informatie over dit gesprek kun je hier klikken.

Wellicht tot binnenkort,

Sylvia

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected