Ben ik degene die jou kan helpen?
24 mei 2021 

Ben ik degene die jou kan helpen?

Ben ik degene die jou kan helpen met jouw hond?

In mijn leven loopt het, net zoals bij de meeste mensen denk ik, niet altijd helemaal op rolletjes. Ik heb dan de neiging om ’s nachts te gaan piekeren. Lost uiteraard niets op, maar doorbreek het maar eens. Toen het op een gegeven moment te gek werd, ik raakte echt oververmoeid, kreeg ik het advies om hulp te vragen aan een slaapcoach. “Een slaapcoach”, dacht ik eerst, “wat moet ik daar nu mee. Ik moet toch gewoon zelf kunnen slapen, hoe moeilijk kan het zijn”.

Maar na vele nachten woelen en schaapjes tellen, heb ik dan toch maar contact met haar opgenomen. “Werkt dat wel, slaaptherapie?” vroeg ik haar. En ik kreeg van haar het antwoord: “jazeker, als je maar met de adviezen aan de slag gaat”.

En zo was het ook. Na mijn eerste scepsis ben ik vol overgave met haar tips aan de slag gegaan Wat een verademing was het toen ik eindelijk weer eens nachten door kon slapen. Zodra ik merkte dat ik wat had aan haar tips, raakte ik nog meer gemotiveerd.

Nu slaap ik in het algemeen veel beter. Nog steeds zijn er wel eens pieker-nachten. Maar ik heb dan haar adviezen nog altijd in mijn achterhoofd, waar ik op terug kan vallen. Ook al zijn er dan weer eens wat moeilijkere momenten, het loopt nooit meer zo uit de hand en die slechte nachten zijn er nog maar af en toe.

Waarom vertel ik je dit verhaal?

Omdat dit misschien wel heel herkenbaar is voor de situatie voor jou en jouw hond.

Ben jij, net als ik deed om te kunnen slapen, al een hele tijd zelf aan het proberen het gedrag van je hond te veranderen? Probeer je van alles maar zonder het gewenste resultaat?

Het kan dus echt enorm schelen wanneer er eens iemand met je meekijkt. Iemand die de zaken nuchter kan observeren en beoordelen, zonder de emotionele lading die het voor jou heeft. Die misschien inzichten heeft die jij zelf (nog) niet hebt. Je weet nu eenmaal niet wat je niet weet, en twee zien meer dan een, om maar even wat clichés te noemen die in dit verband wel echt heel waar zijn.

Zelf blijf je ronddraaien in je wat je al deed, en iemand anders kan je helpen dit te doorbreken.

sylvia en pom wandelen 3

“Maar werkt dit dan wel?”

Misschien vraag je je nu ook af, net als ik deed, maar werkt dit dan wel? Voor jou geldt hetzelfde antwoord als wat ik kreeg van mijn slaapcoach: “Jazeker, zolang je maar echt aan de slag gaat met de tips en adviezen.”

Ik kan nog zoveel weten over honden, en ik kan jou nog zoveel adviezen geven, jij bent degene die aan de slag moet met jouw hond. En jij bent degene die er tijd, moeite, geduld en energie in moet steken om het voor elkaar te krijgen. Uiteraard met mijn ondersteuning als je dat wil.

Met mijn begeleidingstrajecten coach ik hondeneigenaren om gedrag bij hun hond te veranderen. Door middel van een traject van drie maanden, zodat we echt de tijd hebben om stap voor stap te werken aan deze gedragsverandering. Niet zomaar met een los consult, waarna jij en jouw hond weer aan jullie lot worden overgelaten. Juist door deze traject vorm bereiken we veel betere resultaten.

Is dit iets voor jou?

Ben jij op zoek naar hulp? Ben jij echt bereid tijd en moeite te investeren om deze gedragsverandering voor elkaar te krijgen? Wil jij met jouw hond aan de slag op een 100% hond vriendelijke manier, zonder correcties, straf en dwang? Dan zouden wij wel eens heel goed kunnen samenwerken. Als je wilt, kunnen we dit eens samen bespreken, tijdens een gratis gesprek, bijvoorbeeld via Zoom.

Ik heb je wat van mijn persoonlijke verhaal verteld. Ik ben ook heel erg benieuwd naar het verhaal van jou en jouw hond. Door die afspraak te maken, kunnen we samen bekijken of er een klik is, en of jij mij de gelegenheid wil geven jou en jouw hond te ondersteunen en te helpen.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected