Weer een jaar voorbij...
02 januari 2023 

Weer een jaar voorbij...

2022 was voor mij persoonlijk een bewogen jaar, met onder andere het grote verlies van onze hond Pom in de zomer. Nog steeds kan ik niet over haar praten zonder dat ik vol schiet… Zij was alles voor mij en ik mis haar nog elke dag…

Gelukkig is er nu Noesje. Zij geeft ons leven weer glans. In bijna alles het tegengestelde van Pom, plaatst zij ons weer voor nieuwe uitdagingen en biedt ze me de kans nog meer over honden te leren.

Afgelopen jaar heb ik ook weer veel hondeneigenaren mogen helpen.

Met allerlei issues waar zij tegenaan liepen met hun honden. Issues zoals verlatingsangst, bezitsagressie, geluidsfobieën, straatvrees, angst voor andere honden, agressie naar andere honden, agressie naar gezinsleden, en allerlei frustratieproblematiek.

De hondeneigenaren die ik afgelopen jaar heb mogen helpen hebben de teller van alle hondeneigenaren die ik in mijn carrière heb mogen begeleiden ondertussen al boven de 1500 gebracht… 

Ondanks dit hoge aantal, ervaar ik bij elke hondeneigenaar opnieuw de uniekheid van de situatie en hoe belangrijk het is altijd voor een persoonlijke aanpak te kiezen.

Ondanks mijn ervaring bestaan er geen algemene adviezen en heeft elke hond en elke hondeneigenaar recht op hulp die helemaal specifiek is afgestemd op henzelf en de situatie waarin ze verkeren.

Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik vooral heel erg dankbaar dat al deze mensen dit vertrouwen in mij en mijn kennis hebben gesteld en dat ik hen heb mogen helpen bij het bereiken van een gelukkiger en evenwichtiger leven samen met hun hond. Dank jullie wel!

Ook heb ik het afgelopen jaar mijn kennis nog verder mogen vergroten met het volgen van een opleiding van Karolina Westlund, specifiek over hondenemoties, wat toch wel echt mijn stokpaardje is geworden. Verder heb ik de nodige artikelen mogen schrijven, waar ik mijn ei echt in kwijt kan, voor Doggo.nl. Doggo.nl is een website die door veel hondeneigenaren gelezen en geraadpleegd wordt en zeker een goed medium is om de huidige kennis over honden onder steeds meer hondeneigenaren te verspreiden.

Het komende jaar wil ik mijn gratis webinars over verlatingsangst, uitvallende honden en leiderschap met grote regelmaat geven. Ook wil ik nieuwe webinars ontwikkelen, zodat ik nog meer hondeneigenaren met goede voorlichting kan bereiken.

Verder zal ik doorgaan met de individuele begeleidingstrajecten, omdat dit de afgelopen jaren een enorm goed begeleidingsmiddel is gebleken, waarmee veel hondeneigenaren enorm goed geholpen kunnen worden.

Ik hoop ook in 2023 weer mijn bijdrage te mogen leveren aan een gelukkiger leven voor veel honden en hun eigenaren.

Mocht jij als hondeneigenaar worstelen met bepaalde issues met je hond, neem dan zeker even contact met me op, want ook jou wil ik helpen met mijn persoonlijke en individuele aanpak.

Ik wens jou, jouw hond en al jouw dierbaren een heel gelukkig nieuw jaar. Ik hoop dat 2023 een goed jaar voor jullie gaat zijn, met veel liefde en veel gelukkige momenten met en voor jouw hond.

Mocht je in het nieuwe jaar op een echt goede manier met de issues van jouw hond aan de slag willen gaan, mét professionele én empathische hulp, weet dan dat ik je heel graag verwelkom in een van mijn begeleidingstrajecten. Mocht je hier meer over willen weten, stuur me gewoon even een berichtje of klik hier om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

 

Happy New Year!!!

 

Sylvia

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected