wat doe je als je hond bang is?

wat doe je als je hond bang is?

Daar zit ik dan bij de dierenarts. Met een hond die angstig is. Met al mijn goede bedoelingen en kennis is de situatie ons toch overvallen.


Ik wil dat Noesje niet gedwongen of geforceerd wordt. Dat ze gerustgesteld wordt en op haar eigen tempo behandeld. Maar toch…


De dierenarts kreeg de injectie niet meteen gezet. Dus pakte hij Noesje toch wat steviger vast. Ik zag dat haar dat spanning gaf maar greep niet in. En dus werd ze geforceerd. Gedwongen in een situatie die ze spannend vond.


Ik zag het gebeuren maar liet het toch gaan…😩


Achteraf baal ik enorm. Dit wil ik niet voor Noesje. Ik weet dat het niet goed is voor haar vertrouwen.

Maar soms gebeuren dingen toch…

Dingen die we niet willen voor onze hond.

Dingen die niet goed zijn voor onze hond.

Dingen die we ze willen besparen.


Heb jij dat ook? Dat bepaalde situaties je overvallen zijn? Dat je achteraf denkt had ik maar anders gehandeld?


Vast wel.


Maar met dat te bedenken lossen we niets op. De vraag is niet wat je had moeten doen, maar de vraag is: ‘wat hebben we van deze situatie geleerd, en wat kunnen we anders doen?”.


Ikzelf heb me voorgenomen mezelf nog eerder uit te spreken als ik zie dat iets niet goed gaat. Nog eerder op te treden in het belang van Noesje.


Maar ook om haar te helpen met haar angst voor vastpakken door onbekenden. Met behulp van startknoptraining zijn we hieraan aan het werken.


Deze boodschap wil ik ook aan jou meegeven.

Wanneer er bepaalde situaties anders zijn gelopen dan je zou willen, wat kun je daar nu dan mee?


👉Kun je de volgende keer, in een vergelijkbare situatie, iets anders doen?

👉Of kun je ervoor zorgen dat je hond de situatie de volgende keer anders ervaart?


Bijvoorbeeld door doelgericht en bewust aan de slag te gaan met de angst van je hond. Dat kan in de meeste gevallen heel goed. Veel honden krijgen in hun leven te maken met angsten. Maar dat wil niet zeggen dat ze altijd angstig hoeven te blijven. Wij als hondeneigenaren kunnen ze daar vaak heel goed bij helpen en stap voor stap hun angsten verminderen. Met de juiste hulp en begeleiding kun jij dat ook. Wil je weten hoe? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar:


Angst en onzekerheid bij honden verminderen.

Deelname is gratis!

Aanmelden kan met deze link.

Nog wat meer info: klik dan hier.



Sylvia

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected