waar is die roze wolk gebleven?

waar is die roze wolk gebleven?

Weet je nog dat jij jouw hond voor het eerst zag. Misschien was het liefde op het eerste gezicht. Of jouw hond destijds een puppy was of een adoptiehond maakt niet uit, weet je nog hoe blij je was dat deze hond in jouw leven kwam?


En hoe is dat nu?


Waarschijnlijk ben je nog steeds blij met je hond en houd je nog veel meer van hem of haar dan de eerste dag.


Maar... er zijn van die dagen waarop je niet zo blij bent.


De liefde voor je hond is er altijd.

Diep en onvoorwaardelijk.

Maar er zijn ook zorgen.

Of je voelt je soms moedeloos, verdrietig of gefrustreerd.

  • Bijvoorbeeld als je je avondje uit moet afzeggen omdat je geen oppas hebt voor je hond (jouw hond heeft nu eenmaal moeite met alleen blijven).
  • Of wanneer je voor de zoveelste keer door voorbijgangers wordt nagekeken of commentaar krijgt omdat jouw hond zo blaft (jouw hond vind het passeren van andere honden lastig).
  • Wanneer je onenigheid met je partner hebt, omdat hij of zij tegen je zegt dat je niet zo flauw moet doen met ‘die hond’, en jij voelt dat dat juist wel nodig is (jij bent nu eenmaal gevoeliger en voelt dat een harde opvoeding echt niet passend is voor jouw hond).

Honden geven ons veel plezier. Absoluut. Ik zelf wil geen dag zonder Noesje  zijn. Maar soms zijn er zorgen. Dat is normaal. Het hoort erbij. Alles in het leven heeft voor- en nadelen.


Teveel zorgen en frustratie is niet goed.


De zorgen mogen niet het plezier dat jij met jouw hond hebt overschaduwen. De zorgen mogen niet de overhand krijgen.

Dat verdien jij niet, en dat verdient jouw hond ook niet.


Wanneer jij je zorgen maakt over je hond, is het fijn wanneer er iemand is om deze zorgen mee te delen. Om samen te kunnen sparren over wat er nodig is.

Om te weten dat er mogelijkheden zijn om de situatie te veranderen.

Om te ontdekken hoe je het gedrag van je hond kunt veranderen.

Om te ontdekken hoe je wel weer ontspannen van huis kunt, ontspannen kunt wandelen, rustig bezoek kunt ontvangen, en een blije en tevreden hond hebt!


Ik wil deze sparring partner absoluut voor je zijn. Stuur me gerust even een mailtje.


Hartelijke groet,

Sylvia

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden.Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten.De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden.Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond.In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected