Elke hond heeft zijn eigen issues

Elke hond heeft zijn eigen issues

Elke hond heeft zijn issues.

En weet je, dat is ook helemaal prima.

Wij mensen zijn ook niet allemaal hetzelfde en we hebben allemaal onze sterke, maar ook onze mindere kanten.


De ene hond is wat stoerder dan de andere.

De ene hond blaft wat vaker, of wat harder (Noesje kan bijvoorbeeld erg hard blaffen 😊)

Met de ene hond kan je heerlijk op een terrasje zitten, de andere hond heeft daar wat meer problemen mee.


Met jouw hond zal de ene situatie ook makkelijker zijn dan de andere. En als je meerdere honden hebt of hebt gehad dan merk je dat wat voor de ene hond lastig is, voor de andere helemaal geen probleem hoeft te zijn.


Kortom, issues horen er nu eenmaal bij.

Maar wat er niet bij hoort zijn issues die het welzijn van jouw hond, of van jou aantasten.

Issues die leiden tot veel stress en onrust.

Bijvoorbeeld jouw hond die in paniek raakt als jij van huis wil gaan,

Of jouw hond die bibbert en trilt als er visite is.

Of jouw hond die tegen alles en iedereen blaft, waardoor jij niet meer graag gaat wandelen en al helemaal geen bezoek meer wil ontvangen.


Wanneer de issues jullie leven samen gaan bepalen dan ga je je afvragen of het niet anders kan.

Of er geen oplossingen zijn om de situatie te veranderen of te doorbreken.

Misschien heb je ook al van alles geprobeerd.

Maar helaas, zonder resultaat.


Als dat laatste het geval is, dan komt dat misschien omdat jij het symptoom wel ziet (mijn hond blaft/mijn hond kan niet alleen zijn/mijn hond vindt visite niet leuk/enzovoorts), maar niet de onderliggende oorzaak. Wat is de exacte reden dat jouw hond niet alleen kan zijn bijvoorbeeld? Is het omdat hij bang is om alleen te zijn? Of omdat hij jou zo mist? Of raakt hij misschien gefrustreerd omdat jij wel weg gaat en hij niet mee mag. Voel je het verschil?

Gedrag kan er hetzelfde uitzien (jouw hond blaft bijvoorbeeld als je van huis wil gaan), maar de onderliggende oorzaak kan wezenlijk anders zijn bij de ene hond dan bij de andere. En de aanpak om tot de juiste oplossing te komen kan dus ook per hond wezenlijk anders zijn.


Loop jij tegen issues aan met je hond die je graag wil veranderen? Schakel dan de juiste hulp in om uit te zoeken wat er nu eigenlijk echt aan de hand is. Kijk verder dan het gedrag op zich en ga op zoek naar de onderliggende oorzaak. Daar zit ook de sleutel tot de oplossing.Sylvia


p.s. Het bovenstaande klinkt heel logisch, maar het kan knap lastig zijn de onderliggende oorzaak te ontdekken. En dat is nu precies hetgeen waar ik je mee kan en wil helpen. Samen uitzoeken wat er speelt en samen bepalen wat je dan precies kunt gaan doen zodat je voortaan wel van huis kunt zonder hond, ontspannen visite kunt ontvangen, of kunt wandelen zonder geblaf. Klinkt goed toch!? Samen overleggen hoe ik jou en jouw hond verder kan gaan helpen kan middels een gratis kennismakingsgesprek. Spreek ik je binnenkort?

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected