"Voed mijn hond even op...?"

“Voed jij mijn hond even op….”

 

Soms wordt deze vraag mij gesteld, door hondeneigenaren die met hun handen in het haar zitten. Wanneer het maar niet lukt om hun hond zich op een andere manier te laten gedragen….

En hoe graag ik deze hondeneigenaren ook wil helpen, hun hond overnemen ‘en hem eens even opvoeden’, is iets wat ik niet zal doen.

Ik ben geen hondentrainer die bij je langskomt en jouw hond even zal leren hoe het moet.

Ik geloof daar namelijk niet in. Ik geloof niet dat dat een oplossing is voor duurzame verandering. Jij en jouw hond kunnen het veel beter samen doen. Uiteraard wil ik je daar echt enorm graag bij helpen en je hierbij ondersteunen. Maar jou en jouw hond helpen doe ik niet door jouw hond voor je op te voeden. Dit doe ik wél door je uit te leggen wat er nodig is én door je inzicht te geven in wat er aan de hand is. Door je te begeleiden en te coachen, bij elke stap die jij en jouw hond moeten maken. Zodat jij leert hoe jij en jouw hond dit samen voor elkaar gaan krijgen.

Het is niet helpend wanneer ik jouw hond opvoed. Veel beter is het wanneer jij en jouw hond dit proces samen doorlopen, zodat jullie samen met en van elkaar leren. Zodat jullie een methode en manier vinden die voor jullie allebei passend is, die voor jullie allebei werkt en die jullie allebei happy maakt.

Jij en jouw hond leven nu eenmaal samen. Jij en jouw hond hebben een relatie. En zoals in iedere relatie is er sprake van twee partijen. Ik wil jullie graag helpen de uitdagingen waar jullie voor komen te staan samen te overwinnen.

Het gaat tijdens mijn begeleiding namelijk niet alleen maar over de honden……

Uiteraard, bepaald gedrag van een hond is de aanleiding voor een hondeneigenaar om hulp te zoeken. Maar wanneer we dan aan dit gedrag gaan werken, dan moeten ook, of juist, de hondeneigenaren zelf aan de bak.

Dat is niet altijd eenvoudig. Soms is het belang van jou en jouw hond tegenstrijdig. Soms heeft jouw hond bepaalde dingen nodig, die niet zo makkelijk zijn in te passen in jouw dagelijkse leven. Soms vraagt dit aanpassingen die veel van jou vergen. Soms is het ook een kwestie van veel geduld hebben en heel veel oefenen, bepaalde dingen meer doen, of juist minder….

Hoe dan ook, het vraagt soms best veel van jou als eigenaar om het voor elkaar te krijgen dat jij en jouw hond weer op 1 lijn komen zitten. Dat jullie kunnen samenleven op een manier die voor jullie beiden goed en prettig is.

Het is mijn oprechte overtuiging dat verandering nu eenmaal niet vanzelf gaat. Dat dit tijd, moeite en inspanning kost. Dat het niet altijd makkelijk is, en soms ronduit confronterend.

Maar het is ook mijn oprechte overtuiging dat, als je er ten volle voor gaat en je helemaal openstelt voor wat er nodig is, wanneer je dit proces samen met je hond aangaat, dat er heel veel kan veranderen. Juist wanneer je het gevoel hebt dat jouw hond niet te veranderen is, blijkt er vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

 

Sylvia

P.S. Zou jij graag willen dat er bepaald gedrag van jouw hond verandert maar weet je niet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Zou jij eens met mij willen onderzoeken of mijn aanpak en manier van begeleiding bij jou en jouw hond past? Maak dan heel eenvoudig even een afspraak voor een gratis gesprek, dan bespreken we dit samen. Meer info over dit gesprek? Klik dan hier.

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected