O jee, daar loopt een hond...Help

O jee, daar loopt een hond...Help

Je bent aan het wandelen met je hond. Het zonnetje schijnt, op de achtergrond kwetteren een paar vogels. Je hond is lekker aan het snuffelen. Heerlijk.

Maar ineens zie je in de verte zie je een andere hond aan komen. “Oh nee” denk je. “Daar gaan we weer”.

Weg vrolijke stemming. Je voelt de spanning bij jezelf oplopen. Je knijpt wat harder in de lijn. Kijkt ongerust om je heen.. kun je nog “ontsnappen”?

De hond komt dichterbij. En nog dichterbij…

Snel schiet je een zijstraatje in. Met bonkend hart wacht je af of de andere hond niet ook dit straatje inkomt… Gelukkig, hij loopt door… PFFF, opluchting…

“He he” denk je, “daar zijn we weer aan ontkomen”.

Herkenbaar?

Dan is het wandelen met jouw hond vast niet altijd meer een pretje. Jij bent misschien constant op je hoede. Scant de omgeving of er ergens andere honden te zien zijn. Die wil je zoveel mogelijk ontlopen. Omdat jouw hond:

  • aan de lijn gaat trekken als hij/zij een andere hond ziet;
  • gaat blaffen;
  • jij je dan misschien schaamt, of opgelaten voelt;

>>>> kortom het zien van andere honden levert jou veel stress op.

Je hond kan er misschien niets aan doen dat hij zo blaft als er een andere hond aankomt. Want ook bij jouw hond gebeurt er van alles wanneer er een andere hond in beeld verschijnt.

  • Misschien wordt jouw hond super enthousiast, en kan hij zich niet meer inhouden, zo graag wil hij ernaartoe.
  • Of misschien raakt jouw hond enorm gefrustreerd.. “weer een hond waar ik wel naartoe zou willen maar wat niet lukt”
  • Of raakt jouw hond enorm teleurgesteld. “Ik heb zo’n behoefte aan sociaal contact met andere honden, maar dat kan steeds niet”.
  • Misschien is jouw hond onzeker, of angstig. “O, pas op, een andere hond, die moet ik op afstand zien te houden, want die is gevaarlijk…”

Heel veel honden blaffen wanneer ze andere honden zien, maar elke hond heeft daar zijn eigen unieke reden voor.

Als jij niet langer al die stress wil ervaren tijdens je wandelingen, is het noodzakelijk dat je erachter komt wat bij jouw hond de reden om te blaffen is.

Pas dan kun je je hond op een goede manier gaan helpen en begeleiden.

Pas dan kun je met je hond gaan werken aan zijn gedrag richting andere honden.

En als je dat dan gaat doen, dán zul je merken dat er wél wat gaat veranderen. Dan zul je merken dat ook jouw hond zich anders kan gedragen.

Jullie wandelingen worden veel meer ontspannen!

En ontspannen wandelen dat is wat ik jullie toewens!

Sylvia

 

P.S. Weten waarom jouw hond blaft is noodzakelijk, maar niet altijd eenvoudig om te ontdekken. Wist je dat ik hondeneigenaren hier bij help? Door een juiste diagnosestelling, zodat je eindelijk echt weet welk probleem je op te lossen hebt én door hier samen met je aan te gaan werken. Lijkt je dat wat? Samen even overleggen over de mogelijkheden? Dat kan gratis en vrijblijvend via een video-bel-kennismakingsgesprek.

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected