Is online begeleiding iets voor jou en jouw hond?

Is online begeleiding iets voor jou en jouw hond?

Zoek jij hulp voor jou en je hond en vraag je je nu af: Is online begeleiding iets voor jou en jouw hond?

Vertoont jouw hond gedrag wat jij wil veranderen?

Ben jij op zoek naar hulp?

Zou je naar de hondenschool willen, maar kun je daar door Corona niet terecht?

Vraag je je nu af of online begeleiding wel werkt?

Ben jij bang dat online begeleiding niets voor jou en jouw hond is, omdat jij denkt dat ik jouw hond live moet kunnen zien?

Dan kan ik je geruststellen. Online begeleiding is enorm prettig en helpend!

Waarom dit zo is, zal ik je hieronder uitleggen.

Ik werk al vele jaren als gedragstherapeut voor honden. Door Corona zijn mijn werkzaamheden het laatste jaar er heel anders uit gaan zien. Waar ik voorheen vooral bezig was met huisbezoeken en één op één trainingen, help ik nu hondeneigenaren en hun honden vooral door middel van video calls.

Ook voor mij was dit even wennen. Maar wat heeft dit enorm goed uitgepakt!

hond laptop

 

Om jouw vraag te beantwoorden: Nee, het is niet nodig dat ik jouw hond live zie.

  • Door video’s van jouw hond te maken kun je mij een veel uitgebreider beeld geven. Ik kan jouw hond in veel meer situaties zien dan tijdens een huisbezoek.
  • Tijdens onze live video-calls kunnen we dit alles rustig en diepgaand bespreken.
  • Mijn aanwezigheid beïnvloedt het gedrag van jouw hond niet. Ken je dat, jouw hond gedraagt zich altijd op een bepaalde manier. Maar als er iemand meekijkt, dan doet jouw hond dat ineens niet. Jij kunt zelf de dagelijkse situaties, waar jij en jouw hond tegenaan lopen, filmen. Zonder dat mijn aanwezigheid dit verstoort.
  • Jij hebt zelf ook de kans om jouw hond te observeren. Tijdens een live bezoek ben je druk bezig met jouw hond en de dingen die ik je uitleg. Zo druk, dat je vaak de kans niet hebt jouw hond even rustig te observeren. Wanneer wij werken met videomateriaal, kunnen we samen jouw filmpjes observeren en analyseren. Zodat jij een veel beter inzicht krijgt in de lichaamstaal van jouw hond. Ook kun je jezelf terugzien (wanneer je iemand anders jou en jouw hond laat filmen). Zodat je ook inzicht krijgt in jouw eigen handelen.
  • Ik leer jouw hond geen ander gedrag aan, ik leer jou hoe jij dit aan jouw hond kunt leren. Ik coach en ondersteun jou, zodat jij zelf op een goede manier aan de slag kunt met jouw hond. Daarvoor hoef ik dus niet fysiek bij jouw hond aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat ik jou de goede instructies geef hoe jij zelf met jouw hond aan de slag kunt gaan.

Wil jij deze vorm van begeleiding eens proberen?

Vraag jij je af of deze begeleiding ook iets voor jou is? Wil jij hierover eens met mij praten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek en ontdek hoe ik ook jou en jouw hond op deze manier zou kunnen helpen.

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected