Het verhaal van Toby, blaffen naar andere honden

Het verhaal van Toby, blaffen naar andere honden


Mag ik je het verhaal van Toby vertellen?
Toby is een Harrier van 2 jaar. Marc en Veronique zijn zijn liefhebbende eigenaren. Zij hebben zich over Toby ontfermd toen hij ongeveer anderhalf jaar oud was. Voordat Toby bij Marc en Veronique terecht kwam, is hij rennend langs de snelweg in Cyprus gevonden.

Een Harrier is een energiek en levendig ras, met een groot jachtinstinct.
Op Cyprus heeft Toby waarschijnlijk voor zichzelf moeten zorgen, waardoor hij zich ontwikkeld heeft tot een erg zelfstandig jagende hond. In Nederland moest Toby wennen aan de nieuwe leefomstandigheden. Binnenshuis paste hij zich al snel aan, maar buiten was het een ander verhaal. Hij kon niet loslopen want dan ging hij meteen zelfstandig jagen. Aan de lijn blafte hij naar alle honden die hij zag, en hij trok enorm zodra hij een spoor in zijn neus kreeg. Dit maakte met name Veronique erg onzeker. Zij wilde zo graag het allerbeste voor Toby en hem een gelukkig leven geven, maar de wandelingen vond ze regelmatig een zware dobber. Gelukkig bood ze me de kans om hen te mogen helpen.

Samen zijn we een traject van 2 maanden ingegaan.
We hadden bijna dagelijks contact over de wandelingen en alle zaken waar Veronique met Toby tegenaan liep. Veronique ging met volledige inzet aan de slag met alle oefeningen die ik haar aanbood en stapje voor stapje werden de wandelingen meer ontspannen en rustiger.

Nu is er veel meer contact tussen Veronique en Toby tijdens de wandelingen. Zij zijn veel meer een eenheid geworden en begrijpen elkaar veel beter.

Toby blaft veel minder tijdens de wandelingen, trekt minder aan de lijn en kan zelfs af en toe al stukjes loslopen!!

Dit is wat Veronique zelf zegt over het traject:
“Ik had voor aanvang het traject mijn twijfels dat het mij nooit zou lukken om ontspannen te kunnen wandelen met Toby. Het traject heeft me vertrouwen gegeven dat wij dat ook kunnen en dat Toby dat ook kan leren. 8 Weken zijn precies goed om een verandering in te zetten. Ik vond je begeleiding prettig, je zachtheid, nooit verwijtend, maar altijd opbouwend. Mij geen kritiek geven (want dat doe ik zelf al) maar ondersteunen dat ik goed bezig ben. Het was heel fijn zo, ik geef je een groot compliment!”

Ik ben erg blij dat ik Veronique, Marc en Toby heb mogen helpen. 😊 😊 😊


Sylvia

P.S. Loopt het met jou en jouw hond ook niet allemaal even lekker. Zou je net als Veronique en Marc wel wat hulp kunnen gebruiken? Laten we dan samen even kijken wat er aan de hand is en hoe ik jullie kan helpen. We kunnen dit heel eenvoudig bespreken tijdens een gratis zoom-gesprek. Vervolgens staat het je vrij om te kiezen of je wel of niet met me wil gaan samenwerken, want dit gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend. Gun jezelf die kans en klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected