Kun jij alles zelf met je hond?

Kun jij alles zelf met je hond?

Kun jij alles zelf? Ik zeker niet...

Afgelopen kerst heb ik mijn ellenboog gebroken. En niet zo’n beetje ook, het gewricht was op meerdere plaatsen uit elkaar geklapt en gebroken. Een ellenboog breken is blijkbaar een van de meest vervelende gewrichten die je kunt breken. Dat wist ik ook niet, maar nu ondertussen wel .

Na twee keer geopereerd te zijn, ben ik ondertussen al die tijd ook bezig met revalideren. Tweemaal per week ga ik naar de fysiotherapeut, en dagelijks doe ik thuis allerlei oefeningen.

Het valt niet altijd mee. De ene dag lukken mijn oefeningen beter dan de andere dag. Regelmatig moeten mijn oefeningen worden aangepast, omdat ze toch te zwaar blijken. Of omdat ik ze niet goed uitvoer. Of omdat ze te licht zijn geworden en ze weer verder opgebouwd moeten worden. Ook geestelijk vind ik het best ingewikkeld. Regelmatig twijfel ik of ik altijd met deze ‘arm met beperking’ verder zal moeten, of dat het uiteindelijk toch goed zal komen…

Ik realiseer me heel goed dat ik dit hele traject zonder mijn fysiotherapeut op geen enkele manier zou kunnen, of zou volhouden. Hij is er steeds om mee te kijken en mee te denken. Om te bepalen wat op dat moment goed voor me is of wat juist niet. Hij is er ook om mij moed in te praten op het moment dat ik denk “het komt nooit meer goed”. En zonder hem zou dat ook zo zijn, dat weet ik zeker.

Maar goed, dankzij mijn fysiotherapeut lukt het dus wel. Niet snel, niet zonder zweet en tranen, maar er is nog steeds progressie.

Wat mijn fysiotherapeut voor mij doet, kan ik voor jou doen als hondeneigenaar. Ik kan jou coachen gedurende een moeilijke periode met jouw hond.

Heb jij ook van die perioden met jouw hond, vol twijfels en onzekerheden?

  • “Gaat dit gedrag van mijn hond ooit nog veranderen?”
  • Ik weet niet hoe ik met dit gedrag van mijn hond moet omgaan.”
  • “De ene dag lijkt het te lukken, en dan de volgende dag ineens weer niet.”
  • “Ik vind het heel lastig om vol te houden, al die oefeningen.”
  • “We waren zo goed op weg, en ineens lukt het niet meer.”


Herken je dit ook bij jezelf? Weet dan dat ik er ook voor jou kan zijn.

Om je te ondersteunen met mijn specialistische hondenkennis. Om je te coachen daar waar nodig. Om je te motiveren en moed in te spreken. Om je door terugvallen te loodsen. Om je te voorzien van de juiste feedback om weer verder te kunnen.

Het is niet nodig alles zelf te doen. Het kan zo veel verschil maken als je iemand hebt waar je je goed bij voelt, die je vertrouwt en die je kan helpen met nieuwe inzichten en kennis. Daar heb je een hondenleven lang (en ook daarna nog 😊) plezier van!!

Sylvia

P.S. Samen bekijken of mijn begeleiding iets voor je is? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan bespreken we samen de zaken waar jij tegenaan loopt met je hond, leg ik je uit hoe ik je hierbij zou kunnen helpen, en kun jij zelf voelen en beslissen of dat bij je past. Je kunt dit gesprek hier aanvragen.

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden.Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten.De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden.Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond.In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected