Wat houd je tegen om hulp te zoeken voor je hond?

Wat houd je tegen om hulp te zoeken voor je hond?

Loop jij tegen bepaalde issues aan met jouw hond?

Blaft jouw hond veel, vertoont hij/zij uitvalgedrag, is jouw hond angstig, kan hij/zij niet alleen blijven of is er nog wat anders aan de hand?

Zou jij heel graag willen dat het anders was, maar zie je ertegenop om met deze issues aan de slag te gaan?

Omdat je misschien denkt dat:

  1. het heel lastig gaat worden?
  2. je hond het toch niet gaat leren?
  3. het heel veel tijd gaat kosten?
  4. Je alles al geprobeerd hebt en toch niets helpt?

Het idee om aan de slag te gaan met de issues van jouw hond kan overweldigend voelen. Je hebt geen idee hoe of waarmee je moet beginnen. Of je bent al eens begonnen en zag geen resultaten….

Misschien heb je je er daarom bij neergelegd dat de situatie niet zal veranderen…..

 

Toch hoeft dit niet de realiteit te zijn….

 Heel vaak kan er wél veel veranderd worden. En begrijp me goed, ik realiseer me zeker dat niet alles maakbaar is. Dat onze honden individuen zijn met eigen karakters. Met hun eigen sterke punten maar ook zwakkere. Dat geen een hond hetzelfde is, en dat voor de ene hond bepaalde dingen altijd lastiger zullen blijven dan voor een andere.

Maar met de juiste begeleiding is er wel veel mogelijk. Met de juiste begeleiding voor jouw hond, maar ook voor jou.

Het klopt, verandering gaat niet van de ene op de andere dag. Soms kost een veranderingsproces best veel tijd. Maar door het dan bijvoorbeeld op te delen in kleinere stapjes zie je de verandering geleidelijk aan toch ontstaan.

Het klopt ook dat het de nodige inspanning kost. Maar als je je tijdens dit proces gesteund en gehoord voelt, valt het vaak een stuk minder zwaar.

Jouw hond verdient een gelukkig hondenleven.

Jouw hond verdient het om de mogelijke stress veroorzakende factoren in zijn leven zo goed mogelijk het hoofd te kunnen bieden. Jouw hond verdient het om de juiste hulp te krijgen. Zodat jouw hond zo goed mogelijk om leert gaan met situaties die voor jouw hond een uitdaging vormen.

Jij als hondeneigenaar verdient dat ook.

Jij verdient het om samen te kunnen genieten met jouw hond, met zo weinig mogelijk stress.

Sylvia

P.S. Wist je dat ik hondeneigenaren begeleid met het stapsgewijs doorlopen van veranderingsprocessen met hun hond, voor allerlei soorten hondengedrag?

Wil jij je ook niet langer overweldigd voelen? 

Wil jij weten hoe je zo’n veranderingsproces in de juiste stappen kunt opdelen om het behapbaar te maken voor jezelf én voor je hond? 

Wil jij je gesteund voelen en wil je iemand hebben om je vragen aan te kunnen stellen? 

Kijk dan eens of ik diegene voor jou kan zijn. Je kunt heel eenvoudig een gratis videobel-kennismakingsgesprek met mij aanvragen. Dan bespreken we samen wat er aan de hand is en hoe mijn hulp voor jou en jouw hond eruit zou zien. Dan kun jij zelf bepalen of dat iets voor je is en of je je hier goed bij voelt. Je kunt het gesprek aanvragen door gebruik te maken van deze link. Na het invullen van je gegevens krijg je van mij een email met een rechtstreekse link naar mijn agenda, zodat jij je afspraak meteen kunt inplannen. Ook krijg je een linkje naar een vragenlijst, die je alvast kunt invullen, zodat ik me zo goed mogelijk op ons gesprek kan voorbereiden.

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected