Hond Boyke piepte zodra hij alleen moest blijven

Hond Boyke piepte zodra hij alleen moest blijven

Boyke is een lieve Cocker van 1 jaar. Agnes en Wim, de ontzettend lieve eigenaren van Boyke, worstelden met het probleem om hem te leren alleen te kunnen zijn.  

Wanneer zij weg wilde gaan vertoonde Boyke druk gedrag en ging hij piepen. Op deze manier wil je je hond niet achter laten en dat deden Agnes en Wim (gelukkig) dan ook niet. Maar daardoor konden ze niet meer samen van huis en voelden ze zich erg belemmerd en opgesloten.

Wanneer je je hond niet zonder zorgen kunt achterlaten, heeft dat vaak een grote impact op je eigen welbevinden.

Je wil je hond geen stress bezorgen, maar af en toe van huis kunnen zonder hond is toch wel erg fijn. Dit is de reden dat Agnes en Wim bij mij in een begeleidingstraject zijn gestapt. Om hun vrijheid terug te krijgen, en Boyke ontspannen te laten blijven zonder hen.

Er zijn veel honden die moeite hebben met alleen blijven. Maar niet elke hond vindt hetzelfde lastig aan alleen zijn. Boyke had vooral last van het feit dat hij niet mee mocht. Niet zozeer alleen zijn vond hij beangstigend, maar niet mee mogen, en misschien iets leuks missen, daar had hij moeite mee.

Uitzoeken wat Boyke moeilijk vond aan het alleen blijven, was een eerste vereiste om hem het alleen blijven op een goede manier te kunnen aanleren.

Toen we dat ontdekt hadden (door middel van video-observaties, gesprekken en een vragenlijst), konden we samen op de juiste wijze aan de slag.

Agnes en Wim waren vanaf het allereerste begin van het traject erg gemotiveerd en gedreven. Ze deden niet alleen de oefeningen erg trouw, ook pasten ze andere dingen in het leven van Boyke aan, zodat zijn zelfvertrouwen kon groeien. Het is voor mij altijd een feestje om met dit soort lieve en betrokken hondeneigenaren te mogen samenwerken.

Hun inspanningen wierpen gelukkig al snel vruchten af. Boyke leerde gestaag en kan nu zonder problemen alleen zijn. Wat een verademing voor Agnes en Wim.

Dit is wat ze zelf zeiden over het traject:

“We waren bang dat Boyke nooit zou leren alleen te zijn, omdat hij al piepte als één van ons uit zicht was. We waren zelf begonnen aan een soort stappenplan, maar dat lukte niet. We hebben nu geleerd te kijken naar wat Boyke nodig heeft. Boyke is veel zekerder en een nog leukere hond geworden. Meer gericht op ons, met knuffelen en spelen, maar hij kan zich ook prima zelf vermaken en zelfs een paar uurtjes alleen zijn.

Wij vonden het intensieve contact met jou, Sylvia, heel fijn. Omdat wij best onzeker waren over het probleem, was het heel fijn dat jij altijd voor ons klaar stond. Je toonde je heel betrokken tijdens de video-calls en gaf ons op een rustige, geduldige manier adviezen en antwoord op onze vragen. Het was ook fijn dat we tussendoor app-contact met je hadden. Je bent een enorme steun voor ons geweest. Daarnaast waren de gesprekken ook altijd heel gezellig!”

Ook ik heb de samenwerking met Agnes en Wim als zeer prettig ervaren. En wat zijn we alle drie trots op de lieve Boyke!

Sylvia

P.S.P.S. Loop jij ook tegen bepaalde issues aan met jouw hond? En ben je op zoek naar deskundige, liefdevolle en persoonlijke begeleiding? Stuur me even een mail of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Dan overleggen we samen wat er aan de hand is, doe ik je een hulp-voorstel en kun jij zelf beslissen of dat iets is voor jou en jouw hond.  

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected