alles geprobeerd? je hond blijft bang?

alles geprobeerd? je hond blijft bang?

Heb jij al van alles geprobeerd hebt om je bange hond te helpen...?

Les op de hondenschool, gedragstherapie, medicatie, supplementen... noem maar op?

Maar helpt het allemaal niet...?

Je hond blijft maar angstig of onzeker - en jij verliest het plezier in de dagelijkse dingen met je hond. Om maar wat voorbeelden te noemen:

  • Wandelen is niet leuk meer, als je hond er geen zin in heeft. Of als hij juist reactief en blafferig is naar van alles en nog wat.
  • Visite ontvangen is geen pretje, als je hond in een hoekje zit te bibberen. Of als hij juist de hele tijd blijft blaffen, of misschien zelfs naar de visite gromt.
  • En hoe zit het als er straks (klein-) kinderen komen als jouw hond zo lelijk doet naar kinderen.

Ik snap dat je er af en toe helemaal klaar mee bent. Dat je soms bijna wil opgeven. Of dat je denkt: “ik zal me erbij neer moeten leggen, mijn hond zal altijd zo bang blijven.”

Toch hoeft het zo niet te blijven.

Je hond is geen geboren angsthaas.

De onzekerheid zit niet in de persoonlijkheid van jouw hond. Echt niet. Je hond heeft wel, misschien door vervelende ervaringen uit het verleden, een overgevoeligheid ontwikkeld. Je hond is te alert en ziet gevaren die er eigenlijk niet zijn.

Maar weet je wat het goede nieuws is? Die overgevoeligheid kan verminderd worden. Je hond kan weer minder alert worden en niet langer overal gevaren zien.

Met de juiste begeleiding kan ook jouw hond geholpen worden. Meer weten, stuur me even een berichtje.


Sylvia


Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected