Jij en jouw hond verdienen een leven vol ontspanning!

Jij en jouw hond verdienen een leven vol ontspanning!

Wanneer jij het idee kunt loslaten (mocht je dat nog hebben) dat jouw hond ‘maar een hond is’, en het idee kunt omarmen dat jouw hond, net zoals jij, een levend wezen is dat gestuurd wordt door zijn of haar emoties, dan zal je zien dat de band met jouw hond kan veranderen.

Jij en jouw hond verdienen een leven vol ontspanning en begrip!

Wanneer jij niet langer het idee (hoeft te hebben) dat jij DE BAAS van jouw hond moet zijn, maar als jij beseft dat jij en jouw hond beiden individuen zijn met eigen drijfveren en emoties, en dat jullie relatie gebaseerd mag zijn op respect en begrip, met soms het sluiten van compromissen, ook dan zal je zien dat de band met jouw hond heel anders kan zijn.

Wanneer jij beseft dat het gedrag van jouw hond voortkomt uit emoties zoals angst, frustratie, verlangen, enzovoorts, in plaats van dat het gedrag van jouw hond gestuurd zou worden door de drijfveer om een plaatsje hoger te komen in de rangorde, kun je met heel andere ogen naar je hond gaan kijken en ontdek je steeds beter hoe jouw hond écht in elkaar zit.

Wanneer jij niet langer het idee hoeft te hebben dat je streng moet zijn voor je hond, om ervoor te zorgen dat hij of zij naar je luistert, maar dat je gaat begrijpen dat het heel vaak niets met niet willen luisteren te maken heeft, maar meer met niet kunnen luisteren (omdat jouw hond zich misschien niet veilig genoeg voelt, of niet ontspannen genoeg is, of misschien te overprikkeld is, of te gefrustreerd), dan ga je steeds meer zien dat jouw hond iets anders van je nodig heeft dan jouw leiderschap.

Wanneer je beseft dat de relatie tussen jou en jouw hond geen relatie hoeft te zijn van je wil opleggen en ‘je hebt maar te luisteren’, maar een relatie kan en mag zijn van twee levende wezens die er samen het beste van maken, dan zal je zien dat jullie band echt anders kan zijn.

Niet alles is maakbaar voor jou en jouw hond, maar er is wel veel mogelijk!

Dan besef je dat niet alles maakbaar is, maar dat er wel veel mogelijk is. Dan merk je dat door echt te zien wat er aan de hand is, er wel veel kan veranderen. Dan ontdek je dat, door je hond echt te begrijpen, je je hond beter kunt helpen en begeleiden tijdens de uitdagingen die jouw hond tegenkomt gedurende zijn/haar leven in onze mensenwereld.

Doet jouw hond dingen die jij niet zo fijn vindt? Blaft jouw hond veel, komt hij niet altijd terug wanneer je roept, heeft jouw hond misschien moeite met alleen blijven? Wat er nodig is, is dat jij gaat onderzoeken waaróm jouw hond zich zo gedraagt.

En dat is zeker niet altijd eenvoudig. Maar door de oorzaak van het gedrag te achterhalen, ontdek je ook hetgeen waar je met je hond aan kunt gaan werken, waar jouw hond wat extra ondersteuning of begeleiding bij kan gebruiken.

Dan zal je zien dat het gedrag van jouw hond kan veranderen, dat jullie onderlinge band kan verbeteren, dat jullie elkaar beter begrijpen en dat jullie weer meer kunnen genieten. Dat de wandelingen weer meer ontspannen worden, dat het ontvangen van visite niet langer zo stressvol hoeft te zijn en dat jouw hond op een goede manier kan leren om alleen te zijn.

Elke hond verdient het om begrepen te worden, en elke hondeneigenaar verdient het om zijn hond echt te begrijpen. Omdat dat de basis vormt voor een liefdevolle, begripvolle band die past bij een leven vol leuke momenten samen.

Ik wens jullie veel plezier met elkaar!

Sylvia

P.S. Om je hond zo goed mogelijk te kunnen begrijpen kan het heel helpend zijn je te verdiepen in de lichaamstaal van je hond. Om je hiermee op weg te helpen heb ik een gratis e-boekje gemaakt ‘Hondenlichaamstaal, wat zegt jouw hond’. Wanneer je op deze link klikt kom je op de registratiepagina en kun je dit e-boekje heel eenvoudig aanvragen.

Over de schrijver
Mijn naam is Sylvia, ik ben inmiddels al vele jaren werkzaam als gedragstherapeute voor honden. Van kinds af aan ben ik altijd al met dieren bezig geweest en zijn honden, maar ook paarden, altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Toen ik al op vrij jonge leeftijd te maken kreeg met ernstige rugklachten, moest ik op zoek naar ander werk. Een kantoorbaan was voor mij niet meer weggelegd. Ik moest bewegen in plaats van stilzitten. De keuze om op dat moment voor een baan met dieren te gaan, was niet erg moeilijk voor mij. Wat is er mooier dan van je passie je beroep te kunnen maken! Ik ben daarom de opleiding gedragstherapie gaan volgen en na een paar jaar kon ik mijn droom waarmaken: werken als zelfstandig gedragstherapeute voor honden. Ik kan enorm genieten van het zien van honden die goed in hun vel zitten, die krijgen wat ze nodig hebben en die genieten van een heerlijk hondenleven. Dit streef ik altijd na in mijn adviezen als gedragstherapeute: dat jouw hond zich er goed bij voelt. Dat jouw hond gelukkig wordt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jij als eigenaar ook steeds meer kunt genieten van jouw hond. In de wereld om mij heen zie ik dat er nog veel achterhaalde adviezen gegeven worden over de opvoeding van honden. Adviezen die het welzijn van jouw hond niet ten goede komen. Adviezen die jou niet helpen gedragsproblemen op te lossen. Dat kan anders! Ik heb mij daarom vanaf het allereerste begin dat ik de opleiding tot gedragstherapeute ben gaan volgen gespecialiseerd in wetenschappelijk getoetste, hond vriendelijke oplosmethoden. Methoden zonder intimidatie, straf en dwang. Methoden die zorgen voor gelukkige honden én gelukkige eigenaren.
Reactie plaatsen

Wil jij weten of ik ook jou en jouw hond kan helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

puppy hoofdje

Wil jij mijn gratis tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in
Ja, dat wil ik!
No opt-in form has been selected