Alleen blijven goed aanleren aan je pup

Het verhaal van Sky: alleen blijven goed aanleren aan je pup.

 

Toen de eigenaresse van Sky, Miranda, mijn hulp in riep, was Sky nog maar net bij haar. Miranda had voor Sky een hond gehad die niet goed alleen kon blijven, en dit wilde Miranda niet nog een keer meemaken met haar nieuwe pup. Vandaar dat Miranda meteen koos voor een begeleidingstraject, om Sky op een goede manier vertrouwd te maken met alleen blijven in huis.

 Gedurende drie maanden hebben Miranda en ik nauw samengewerkt. Miranda stuurde mij steeds filmpjes van Sky, zodat ik met de uitvoering van de oefeningen die ik haar had opgegeven kon meekijken en ik Miranda steeds feedback kon geven. Daardoor werden de oefeningen dagelijks op maat afgestemd voor Sky, en kon Sky aan het einde van het traject al met een vertrouwd gevoel even alleen blijven in huis.

Wat Miranda zegt over deze begeleiding:

“Ik wilde Sky op een goede en verantwoorde manier laten wennen aan alleen blijven. Ik wilde niet zelf in mijn eentje aanmodderen, met het risico dat het mis zou gaan. Mijn vorige hond kon niet alleen blijven, en dat vond ik enorm zwaar. Dat wilde ik kost wat kost met Sky vermijden. Sky heeft op deze manier heel goed geleerd om alleen te kunnen zijn.

Ik vond de begeleiding van Sylvia erg prettig. Zij was steeds beschikbaar en makkelijk benaderbaar. Ze gaf niet alleen adviezen over het alleen blijven, maar ook op allerhande situaties waar ik in het dagelijks leven met mijn pup Sky tegenaan liep. Hierdoor voelde ik me steeds zekerder en vertrouwder in de omgang met Sky. Sky heeft zich echt kunnen ontwikkelen tot een vrolijke, blije en evenwichtige hond, die ik zonder problemen even alleen kan laten!”