Weg met die angst

help je hond en laat de angst verdwijnen

Weg met die angst

help je hond en laat de angst verdwijnen

Is jouw hond bang?

Merk je dat je geliefde viervoeter angstig of onzeker is? 

Maakt  jou dit als eigenaar ook bezorgd?

Je hond wil niet graag mee wandelen, schrikt van alledaagse geluiden of vertoont  (uit angst) zelfs agressief gedrag naar je visite.

Deze symptomen van angst kunnen jou als eigenaar diep raken. Maar het goede nieuws is: het kan heel anders!

Met de juiste begeleiding kan jouw hond zijn angst overwinnen en zorgeloos leven.


Samen aan de slag met de angst van jouw hond

Online traject:

Weg met die angst!

In mijn traject bied ik je een persoonlijke aanpak, helemaal afgestemd op jouw hond en zijn specifieke behoeften.

Je krijgt een op maat gemaakt plan om stap voor stap de angst bij jouw hond te verminderen.

En je staat er niet alleen voor; gedurende 6 maanden begeleid ik je met al mijn kennis en expertise.

Dit krijg je in het traject:

pictogram hond

Een persoonlijke en individueel actieplan

Helemaal speciaal voor jou en jouw hond.
pictogram hond

Een deskundige observatie van jouw hond

Zodat ik jouw hond begrijp en weet wat er speelt.
pictogram hond

Opdrachten en advies specifiek voor jouw situatie

Concrete opdrachten en tips speciaal voor jou en jouw hond.
pictogram hond

Een uitgebreid en persoonlijk begeleid lesprogramma

Ik begeleid jou door de opdrachten
pictogram hond

Wekelijkse vragenuurtjes

Samen met mij en andere gemotiveerde hondeneigenaren
pictogram hond

6 Maanden lang mijn begeleiding

Gedrag veranderen kost tijd. Ik help je hiermee.

Deze hondeneigenaren waren al succesvol:

"Krummel heeft meer vertrouwen buiten"
"Het traject is heel leerzaam en er is aangenaam  contact. Je wordt nergens toe gedwongen. Voor Krummel is dit traject heel goed geweest. Stapjes waren heel klein in het begin, maar werden langzaam groter. Het is heel prettig dat ik nog steeds  contact kan opnemen zodra ik ergens mee źit, ook al is traject afgelopen. Dat vind ik zelf een heel prettig idee, dat je na afloop niet aan je lot wordt overgelaten. Krummel was heel angstig op straat, en dat gaat nu beter. Ze begint steeds meer vertrouwen te krijgen buiten."
Mirjam over haar hond Krummel
"Bobby is zichtbaar veel relaxter"
"Het was voor ons echt een eyeopener om sommige situaties uitgelegd te krijgen vanuit het perspectief van Bobby. Dit gaf erg veel inzicht in waarom mijn hond zich zo gedroeg. Hij kon soms grommen en uitvallen naar mensen en andere honden. Dit kwam voort uit angst en onzekerheid. Sylvia heeft dit goed kunnen verklaren en ook echt een hele goede fijne uitleg bij het plan van aanpak om het gedrag te corrigeren waarom je dit doet en welke koppeling je ermee maakt voor je hond. Hierdoor ben ik steeds beter het gedrag van Bobby gaan lezen en de tekenen van opbouwende stress eerder gaan zien zodat ik er eerder op kan inspelen. Hij heeft niet meer gegromd naar andere mensen en blaft echt zeer zelden naar andere honden bij het uitlaten (heel af en toe nog naar een enkele grote hond). Bobby is hierdoor zichtbaar veel relaxter geworden en overall een fijnere lieve hond die goed in zijn vel zit."
Eveline over haar hond Bobby
"Alle 3 mijn honden veel relaxter in hun vachtje"
“Het samen sparren over wat je ziet op de video's en invulling geven aan acties....gewoon simpelweg samenwerken met iemand die met een andere blik meekijkt....en zonder oordeel hierbij, heb ik als erg prettig ervaren. Ik ben sinds het traject zelf veel meer preventief bezig om gedrag te sturen, simpelweg omdat ik nu inzicht heb in de irritaties van de honden naar elkaar toe. Er waren veel onderlinge irritaties tussen de honden onderling en nu  zitten alle drie mijn honden relaxter in hun vachtje. Doordat ik preventief al meer doe wordt het irritatieniveau bij hen niet meer zo snel bereikt. Ook zijn ze veel meer contact met mij aan het zoeken (er was sprake van een soort van terugtrekgedrag) en zijn de onderlinge relaties stukken beter nu. "
Joyce over Moos, Bram en Saar

Jouw weg naar een ontspannen hond

Na het volgen van dit traject:

  • Snap je waarom jouw hond zo angstig was.
  • Herken jij lichaamssignalen van jouw hond beter.
  • Heb je geleerd wat jouw hond nodig heeft om minder angstig te zijn.
  • Weet je hoe jij jouw hond hierin op een optimale manier kunt begeleiden.
  • Is jouw hond meer ontspannen, minder gefrustreerd en voelt hij zich veiliger.

Nu tijdelijke korting

Bespaar meer dan €200,- door je voor 14 juni 20.00 uur aan te melden

Normaal is dit traject €650,-. Met deze korting betaal je slechts €440,-.

Investeer dus nu direct en zie het gedrag van je hond veranderen van angstig naar zorgeloos.

Ik ben 100% overtuigd van de kwaliteit van dit groepstraject en daarom bied ik garantie. Als je na de 6e les niet overtuigd bent, krijg je van mij je geld terug minus €75,- exclusief BTW en administratiekosten. Slechts enkele voorwaarden van toepassing.

Je hebt nog:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
€ 650,-
€ 440-

Weg met die angst

Je investering in het traject is 440 euro of 6x een maandtermijn van 75 euro. 

Ben jij een van de hondeneigenaren die nu verandering wil zien? En de stap wil zetten naar een meer zorgeloze hond? Meld je dan direct aan voor dit begeleidingstraject.

Dit is waarom mijn aanpak werkt

Ik heb al veel hondeneigenaren mogen begeleiden met angstige honden. We beginnen met inzicht - je leert wat jouw hond nou precies zo spannend vindt en welke emoties van jouw hond hier een rol in spelen. Baserend hierop nemen wij de stappen samen. Het is dus geen eenmalig advies maar we gaan stap voor stap samen aan de slag gedurende het proces. Ik ben specialist op het gebied van angstige honden en kijk met je mee. Ik verdiep me dus echt in het karakter van jouw hond en zet mijn uitgebreide kennis en ervaring in angst in om jou te helpen. Je hebt mij als coach, vraagbaak, steuntje in de rug en expert aan jouw zijde.
sylvia en pom bankje vierkant

Kan dat wel online? 

Zeker weten. 

De successen die wij hebben kunnen boeken met dit traject spreken voor zich. Je gaat aan de slag in jouw dagelijkse leven. Dat is waar de angsten getackled moeten worden. Bij aanvang van het traject krijg je van mij vragenlijsten en opdrachten. Je maakt filmpjes van je hond (dat kan heel eenvoudig met je mobiel, niks ingewikkelds).  Daarna volgt een persoonlijke zoomsessie. Je krijgt van mij een heel persoonlijk plan wat past bij jouw hond en ik bewaak dat je dit plan ook kan halen. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met de training van je hond. Je hebt elke week een moment om al je vragen aan mij te stellen. Dit zijn online groepsessies met andere hondeneigenaren. Je weet dus ook dat je er niet alleen voor staat!

[

Veel gestelde vragen

Waarom kiezen voor een begeleidingstraject?

Angst en de gevolgen van een opgelopen trauma verminderen is iets wat tijd kost. Vaak is het voor jou als hondeneigenaar lastig te bepalen welke stappen er op welk moment nodig zijn. Om precies te bepalen wat jouw hond nodig heeft. Om je te kunnen helpen tijdens dit proces, heb ik dit traject ontwikkeld. Zodat je er niet alleen voor staat. Zodat je steeds met me kunt bespreken wat jouw hond op welk moment nodig heeft. Zodat jouw hond meer relaxed en ontspannen wordt.

Waarom duurt dit traject 6 maanden?

Er kan sprake zijn van allerlei angsten en onzekerheden. Tijdens dit traject gaan we aan de slag om deze angsten, onzekerheden en frustraties te verminderen. Dit kost tijd. Gedurende deze maanden gaan we hier samen stapsgewijs aan werken.

Is mijn hond na deze 6 maanden niet meer angstig?

Gedurende de maanden van het traject werken we samen om de angsten, onzekerheden en/of frustratie van jouw hond, te verminderen. Gedurende deze periode gaat jouw hond veranderen. Jouw hond krijgt meer vertrouwen en gaat zich veiliger voelen. Je hond wordt rustiger. In hoeverre de angst na deze 6 maanden verminderd is vooraf niet te zeggen. Mocht jouw hond na deze 6 maanden nog niet helemaal zover zijn, dan weet jij wel welke stappen er nog te maken zijn en hebben jij en jouw hond voldoende vertrouwen ontwikkeld om daar te komen.

Waarom zou het met deze hulp wel lukken? Tot nu toe heeft niets geholpen....

Het hebben van angsten kan een erg complex probleem zijn. Vaak speelt er meer, of moeten er nog andere zaken aangepakt of opgelost worden, dan alleen de angst op zichzelf. Er kan van alles aan de hand zijn en pas als het exact duidelijk wordt waar de moeilijkheid voor jouw hond zit, kan het probleem bij de oorzaak worden aangepakt en worden opgelost. Tijdens dit traject wordt het gehele leven van jouw hond onder de loep genomen. Zodat mogelijke andere zaken of angsten die meespelen ook getackeld worden. Bovendien is het verminderen van angsten een proces. Een proces wat doorlopen moet worden, en waarvan vooraf niet precies te voorspellen valt welke stappen wanneer gezet kunnen worden. Vaak worden er door hondentrainers en therapeuten adviezen opgesteld, maar vindt er geen continue begeleiding en bijsturing plaats. En dat is nou net hetgeen er nodig is. Dát is wat ik je bied middels het begeleiding traject. Je staat er niet langer alleen voor, Gedurende deze periode ondersteun ik jou met al mijn kennis en mijn volledige inzet.

Waarom is dit traject volledig online?

De angsten die jouw hond heeft belemmeren jullie bij bepaalde zaken in het dagelijkse leven. Het is jullie leven waar het om draait. Het is ook in jullie leven dat de angsten getackeld moeten worden. Oefenen in een andere omgeving heeft vaak minder zin. Juist het toepassen van de oefeningen in jullie dagelijkse praktijk is hetgeen wat jullie gaat helpen. Ik leg je uit hoe je dit kunt doen. ik coach jou, zodat jij jouw hond op de allerbeste manier kunt helpen bij wat hij of zij nodig heeft.

Wat als ik mij bedenk?

Ik ben 100% overtuigd van de kwaliteit van dit groepstraject. En daarom geef ik garantie. Als je na de 6e les niet overtuigd bent, dan krijg je van mij je geld terug minus €75,- exclusief BTW en administratiekosten. De voorwaarden zijn dat je aanspraak maakt op de garantie na ontvangst van les 6 en voor de ontvangst van les 7 en dat je jouw opdrachten ingevuld aan mij terugstuurt. Je hebt ook deelgenomen aan de wekelijkse vragenuurtjes die in die periode hebben plaatsgevonden.

Als je aan deze voorwaarden voldoet en je wilt stoppen met het begeleidingstraject voor les 7, stuur mij dan een mail via sylvia@onlinehondenschool en ik crediteer je aankoopbedrag minus €75,- exclusief BTW administratiekosten. Indien niet aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan dan vervalt je recht op garantie, ook binnen die periode

Werkt dat wel, online, is een huisbezoek niet beter?

Voor sommige hondeneigenaren is het even wennen. Misschien denk je dat je voor een goed hondenadvies naar de hondenschool moet, of dat een huisbezoek nodig is. Voor de corona tijd ging ik ook altijd op huisbezoek bij hondeneigenaren. Maar toen dat niet meer mocht ben ik gaan werken met video's die hondeneigenaren van hun hond maken. Ik heb gemerkt dat dat een verrijking was van wat ik tot dan toe deed. Door situaties te filmen en deze terug te kijken, heb je als hondeneigenaar vaak veel meer rust om de situatie goed te kunnen beoordelen en ook de lichaamstaal van je hond beter en eerder te leren herkennen. Je kunt de gegeven adviezen op die manier steeds beter in de praktijk toepassen.

Ik weet niet of ik het gedrag van mijn hond wel kan filmen, vaak is het moment al voorbij.

Wanneer je video's van je hond wil maken, terwijl hij aan de lijn trekt of uitvalgedrag laat zien, dan lukt dat vaak niet. Je hebt je handen immers al vol. Of je hond net filmen op het moment dat hij schrikt is ook vaak lastig. Wanneer jij je telefoon hebt gepakt is het moment al voorbij. Toch is het maken van video's helemaal niet zo ingewikkeld. En het is ook niet zo dat je daarvoor altijd de hulp van iemand anders nodig hebt.
Ik zal je in het traject altijd tips geven hoe jij jouw hond het beste kunt filmen. Wanneer jouw hond bijvoorbeeld lelijk doet naar andere honden kan het al voldoende te zijn hem eens te filmen als hij een andere hond op grote afstand ziet. Dus nog voor hij gaat uitvallen. Of als je hond schrikt van onverwachte dingen dan kan hem filmen in algemene dagelijkse situaties al voldoende zijn. Dit is iets wat we altijd samen bespreken en waar ik je bij help.

Waarom ik je kan helpen:

Ik, Sylvia Aerts, ben gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige voor honden. Ik heb in de afgelopen jaren al vele honden en eigenaren mogen helpen. Ik zet in op begrip van elkaar - begrijpen van gedrag als eerste stap naar een nieuwe aanpak. Ik werk zonder dwang, straf of intimidatie maar met een vriendelijke aanpak die zich richt op de echte oorzaak en de emoties die achter het vertoonde gedrag zitten. Daardoor komen honden vaak beter in hun vel te zitten en verdwijnt het ongewenste gedrag.

Ga jij voor een zorgeloze hond die niet langer angstig is?

Meld je dan nu aan voor mijn begeleidingstraject.